На столітній ювілей — гості з Верховної Ради і холодильник у подарунок

На столітній ювілей — гості з Верховної Ради і холодильник у подарунок

Десятого листопада жителька Новограда-Волинського Парасковія Прохорівна Манойло зустріла столітній ювілей. А через чотири дні, перебуваючи з робочим візитом на Звягельщині, її привітали депутати Верховної Ради України Володимир Литвин і Юрій Благодир.
До дня народження Парасковія Прохорівна отримала новенький холодильник від Благодійного фонду «Майбутнє Полісся», грошову допомогу й привітальний лист від Президента України, подяку й подарунки від місцевої влади, а також матеріальну допомогу від міської організації Товариства Червоного Хреста.
«Щоб жили довго й любили український народ», — бадьоро відповіла ювілярка на привітальні слова Володимира Литвина, якого запрошували до святкового столу, однак, з огляду на щільний графік роботи, він мусив відмовитися.
Парасковія Прохорівна народилася на Чернігівщині. Весь трудовий вік пропрацювала у колгоспі. У 27 років залишилася вдовою із двома дітьми, котрі, за підтримки матері, здобули вищу освіту. Має статус учасника Великої Вітчизняної війни. Нині — підопічна територіального центру, оскільки її діти також є пенсіонерами.

Олег БРЮХАНОВ