Улюблену телепередачу недодивився

Розбита шибка у приміському будиночку 73-річного чоловіка свідчила про те, що в оселі вже хтось похазяйнував. Із кімнати зник телевізор марки «LG». Дідусь, не гаючи ні хвилини, одразу повідомив про крадіжку правоохоронців.
Відповідно до чинного законодавства, було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення).
Оперативниками міськвідділу за підозрою у скоєнні злочину був затриманий непрацюючий, раніше судимий, місцевий житель, який у скоєному зізнався та під час допиту розповів, що, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, взяв зі свого сараю металевий лом, аби потрапити у сусідський будинок, і, впевнившись, що за його злочинними діяннями ніхто не спостерігає, підійшов до будинку, розбив шибку вікна та через утворений отвір проник всередину. Знаходячись у будинку, злодію впав у око телевізор іноземного виробництва. Він одразу схопив його та через вікно втік із хати. Молодик хутко попрямував додому, де, в подальшому, облаштував своє житло новою технікою.
Та правоохоронці завадили 22-річному молодику додивитись улюблену телепередачу по чужому телевізору.
— Наразі затриманому офіційно оголошено про підозру у вчиненні крадіжки телевізора з будинку, — повідомив Андрій ПАВЛІЧЕНКО, керівник Новоград-Волинського відділу міліції.
Шановні громадяни, будьте обачними та обережними! Не забувайте вчасно подбати про безпеку свого майна. Не забувайте зачиняти двері та вікна. Дачні будинки та інші приватні сектори облаштовуйте металевими решітками. Використовуйте сучасні технічні засоби, які дозволяють надійно захистити оселю від відвідування небажаних гостей. Водночас правоохоронці радять заручитись підтримкою Державної служби охорони при УМВС у питаннях безпеки майна. Адже кошти, затрачені на обладнання сигналізації, завжди менші можливих збитків.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області