За насильництво — вісім років позбавлення волі

Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою підтримано в суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.2 ст.152 (згвалтування), ч.2 ст.186 (грабіж), ч.2 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України щодо 22-річного жителя м.Новоград-Волинський.
Встановлено, що 9 червня 2013 року мешканець міста Новограда-Волинського, маючи не зняту та не погашену судимість за ч.3 ст.153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом), ч.2 ст.186, ч.2 ст.187 КК України, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, з метою подолання опору, застосував фізичне насильство до мешканки м.Новоград-Волинський та проти волі останньої вступив з нею у статеві зносини природнім шляхом. Окрім того, вказаний громадянин незаконно заволодів майном потерпілої, чим завдав їй матеріальної шкоди на суму 3,5 тис.грн.
Наступного дня, продовжуючи свою протиправну діяльність, застосовуючи фізичне насильство, спричинив тілесне ушкодження середньої тяжкості мешканцю міста Новограда-Волинського та відкрито заволодів його майном на суму 1,5 тис.грн.
Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду від 05.12.2013 р. вищевказану особу засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна та задоволено позови потерпілих на суму близько 110 тис.грн.
Д.ПЕТРИШИН, прокурор Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури, юрист 3 класу