Епідемія грипу поки що нам не загрожує

Про це газеті «Звягель» повідомили у Новоград-Волинському міжрайонному управлінні головного управління держсанепідемслужби у Житомирській області. З 1 жовтня по місту й району загалом зареєстровано 5420 (із них по місту — 2684) випадків захворювання на ГРВІ. Діагноз пневмонія було поставлено 14 хворим (8 — у місті), а грип ще не реєструвався. Серед дітей віком до 17 років — 3826 випадків захворювання на ГРВІ, що становить 66,8%, — розповіла начальник відділу епідеміологічного нагляду Валентина КАЩУК.
Наразі рівень захво­рю­ваності на ГРВІ не перевищує епідпоріг, тобто відповідає типовим сезонним показникам, — стверджують медики. Подібна ситуація має місце й загалом по Житомирщині — епідпоріг не перевищено у жодному з районів. Тож запроваджувати обмежувальні заходи, як це було в попередні роки, поки що немає підстав.
Втім, ситуація із грипом і ГРВІ може бути нестабільною і здатна змінитися в будь-який момент. Один із сплесків захворюваності очікують ще у грудні, а другий — у березні. Епідеміологи вкотре нагадують про необхідність вакцинації — як одного з найбільш дієвих засобів підвищити свій імунітет у протистоянні з простудою.
Олег БРЮХАНОВ