Начальник міліції привітав у День Святого Миколая дітей-сиріт

19 грудня начальник Новоград-Волинського міського відділу міліції Сергій Рябошапка з подарунками завітав до вихованців Новоград-Волинського дитячого будинку і привітав їх із Днем Святого Миколая — найулюбленішим святом малечі, з якого розпочинаються новорічно-різдвяні свята.
— Я хочу, щоб діти якомога більше усміхалися, товаришували між собою, мріяли про хороше та ставили перед собою мету. Нехай їм допомагає впевненість у майбутньому та Святий Миколай, який ніколи не забуває про дітей, говорить керівник міськвідділу Сергій Рябошапка. — Нам, правоохоронцям, приємно бачити в дитячих очах радість та відчуття опіки від старших.
Історія Новоград-Волинського будинку дитини сягає в повоєнний час — час лихоліття і розрухи після Другої світової війни.
Саме з розповідей очевидців стало відомо, що 27 жовтня 1945 року тут знайшли притулок і батьківську турботу обездолені діти-сироти, чиї батьки загинули в кривавих битвах із фашизмом за визволення нашої Батьківщини.
Сьогодні це — обласний спеціалізований будинок дитини, в якому проживають 42 вихованці віком від декількох місяців до 10 років. Будинок заснований на спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і перебуває в управлінні Житомирської обласної ради. Функціонує як спеціалізований будинок дитини — для медико-соціального захисту дітей-сиріт, дітей, які залишились без піклування батьків, з вадами фізичного та розумового розвитку.
Завдяки неймовірно важкій праці всього колективу дитячого будинку на чолі із директором закладу Василем Радченком, дітлахи виглядають здоровими та посміхаються, незважаючи на те, що в кожного з них — своя непроста доля.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції