Гурманів під Новий рік стає усе більше

Кожен день наближає нас до заповітного бою курантів. Більшість господинь заздалегідь продумують вишукане святкове меню. На ринках міста немає дефіциту продуктів, навпаки, підприємці постаралися, аби задовільнити смаки кожного покупця.
Пляшка ігристого шампанського, яка є неодмінним атрибутом, коштує від 30 гривень. Символ зими — мандаринки — трохи додали у ціні — 12-18 грн./кг, апельсини — від 12 грн./кг, ківі — від 22 грн./кг, банани — від 13 грн./кг, ананаси, залежно від величини, коштуватимуть вам 35-50 грн./шт., гранати — 23-25 грн./кг, лимони — 14-16 грн./кг.
Також «підстрибнула» ціна на овочі: відро картоплі подекуди вже й 40 грн., морква, червоні буряки — 3-4 грн./кг, капуста білокачанна — від 2,50 грн./кг, пекінська — 6 грн./кг, цвітна — 8 грн./кг, цибуля ріпчаста — 6 грн./кг, зелена цибуля — 50 грн./кг, болгарський перець — 40 грн./кг, помідори — 18 грн./кг, огірки — 24 грн./кг, часник — 25 грн./кг.
На прилавках, поруч із молочною продукцією, гарні тушки домашньої птиці: півень — від 70 грн., є вгодовані бройлери — від 200 грн., качка — від 90 грн., гуска — від 120 грн., індики — від 170 грн., кролики, залежно від ваги, — від 80 грн./тушка. Молоко вранішнє — 12 грн./1,5 літра, вечірнє — 10 грн./кг, творог — від 10 грн. за невеличкий шматочок, сметана — 13-25 грн. (залежно від жирності), домашні твердий сир та вершкове масло — 70 грн./кг.
Домашні яйця — 20 грн./десяток, перепелині — 11 грн./20 шт., фермерські — 10,50-12 грн./десяток.
Щодо рибної продукції, то тут теж очі розбігаються, залежно від того, на які гроші ви розраховуєте, вам запропонують: живі коропи — до 38 грн./кг, товстолоби — 17,50 грн./кг, карасі — від 12,50 грн./кг. Заморожений асортимент: м’ясо лосося — від 63 грн./кг, скумбрія — 32-26 грн./кг, стейк масляної — 36,50 грн./кг, хек — 30 грн./кг, мінтай — 28 грн./кг, нототенія — 32 грн./кг. Солена рибка: оселедець — від 25 грн./кг, скумбрія — 52 грн./кг, кілька — 16,50 грн./кг. Копчена: філе масляної — 120 грн./кг, скумбрія — 55-62 грн./кг, філе оселедця — 34 грн./кг, мойва — 22-25 грн./кг. Баночка традиційної червоної ікри — від 65 грн.
Нагадаю, що триває піст, але страви з м’яса у більшості будуть присутні: биток, ошийок — 55 грн./кг, стегно — 40 грн./кг, фарш — 40 грн./кг, яловичина — 35-50 грн./кг.
Ціна на цукор стабілізувалася — 340 грн./50 кг, вроздріб — 7,20-7,80 грн./кг.
Нехай ваш новорічний стіл буде вишуканим та ексклюзивним! Щедрого вам Діда Мороза!
Підготувала Ольга ДЕМЧУК