Виконання завдань — за призначенням, а Новий рік — за графіком

Виконання завдань — за призначенням, а Новий рік — за графіком

ПОРЯД ІЗ ВИКОНАННЯМ ЗАВДАНЬ НОВОРІЧНУ НІЧ КОЛЕКТИВ НАЦІОНАЛЬНОГО КОНТИНГЕНТУ В КОСОВО ЗУСТРІВ ЗА СПОКОНВІЧНИМИ ТРАДИЦІЯМИ
На Балканах, за півтори тисячі кілометрів від рідних домівок, 163 військовослужбовці 17-ї ротації національного контингенту багатонаціональної бойової групи «EAST» сил KFOR поряд із виконанням завдань за призначенням новорічні свята відзначали за добрими українськими традиціями й звичаями: з ялинкою, Дідом Морозом та святковою вечерею.
Готуватися до урочистостей розпочали заздалегідь. Аби створити святкову атмосферу, у пунктах постійної дислокації на військових базах «BONDSTELL» та «MARECHAL de LATTRE» військовослужбовці прикрасили свої житлові приміщення ялинками, гірляндами, новорічними іграшками, дощиком та серпантином. Головна ж ялинка національного контингенту прибрана у народознавчій світлиці.
Командир підрозділу, гвардії майор Володимир Кокорєв разом із Дідом Морозом привітали у Новорічну ніч особовий склад контингенту, який ніс службу у добовому наряді та PRF (Perimeter Reaction Force) — охорона бази «Bondsteel» — і вручили їм святкові подарунки. Загалом до виконання завдань за призначенням у ході новорічних свят залучали близько 100 військовослужбовців — це ескорт колон цивільних і військових транспортних засобів, ситуаційно-аналітичні патрулі (SAP), а також пасивні VCP — мобільний контроль транспортних засобів.
Разом із тим у ході проведення новорічних свят співробітники організації MWR (Morale, Welfare and Recreation), яка відповідає за моральний стан, добробут і відновлення сил особовим складом KFOR, організували різні розважальні та спортивні заходи, в яких мали змогу взяти участь представники всіх контингентів багатонаціональної бойової групи «EAST».
Також у новорічну ніч військовослужбовці національного контингенту мали можливість переглянути привітання Президента України, святкові програми українських телеканалів, а за допомогою телефонного зв’язку та мережі Інтернет — привітати своїх рідних та близьких із Новим роком.
Загалом командування національного контингенту доклало усіх зусиль, аби створити незабутній колорит новорічного свята на Балканській землі, а, відповідно, особовий склад підрозділу — отримав максимум позитивних емоцій, бадьорості та невичерпної енергії на новий 2014 рік!