Украв та продав два велосипеди в передріздвяну ніч

Нещодавно до чергової частини міського відділу міліції звернулася місцева жителька, яка повідомила про крадіжку двох велосипедів з подвір’я її домоволодіння. Дільничний інспектор міліції швидко встановив крадія та місцезнаходження викраденого.
За словами старшого дільнич­ного інспектора міліції Олександра Вовченка, встановити особу зловмисника, який вчинив крадіжку, виявилося неважко. Міліціонер перевірив власні підозри щодо причетності до крадіжки 48-річного жителя райцентру, який уже раніше неодноразово вчиняв аналогічні злочини. Чоловік, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, ніяк не бажав влаштовуватися на постійну роботу, заробляючи на життя випадковим підробітком та, як виявилося згодом, цуплячи речі місцевих жителів.
Дільничний міліціонер з’ясував, що в передріздвяний вечір чоловік помітив двоколісники, які господиня залишила у подвір’ї без нагляду. Кілька хвилин злодію вистачило, щоб викрасти їх та швиденько продати на сусідній вулиці за… 120 гривень.
— Нині розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років, — коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка. — Неприємним моментом у цій історії є те, що громадян, які купували у крадія велосипеди, навіть не насторожило те, чому чоловік продає їх так задешево.
Викрадене міліціонери вилучили та повернули власниці. Правоохоронці закликають громадян подбати про збереження власного майна: не залишати речі без нагляду, не запрошувати у помешкання незнайомих людей. Не варто купувати товари у невідомих осіб, які пропонують їх за місцем проживання за надто низькою ціною або на «вигідних умовах» — у такому разі ви можете придбати викрадене або потрапити на гачок шахраїв.
Прес-служба Новоград-Волинського МВ УМВС