У районі за підозрою у вбивстві чоловіка правоохоронці затримали його односельчанина

Цими днями хмільне застілля двох односельчан закінчилося фатальним конфліктом — господар будинку, доводячи свою правоту, накинувся на гостя, а потім спробував зімітувати трагедію як наслідок самозахисту. Нині він затриманий, а його дії слідчими кваліфіковано як умисне вбивство.
До Новоград-Волинського міськвідділу міліції зателефонував житель одного з сіл району та повідомив, що в будинку свого тестя він виявив труп чоловіка. За вказаною адресою одразу виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої застали в будинку жахливу картину: на підлозі знаходилося тіло 41-річного жителя цього ж села, якого майже неможливо було упізнати через численні поранення голови та обличчя.
У сусідній кімнаті працівники міліції виявили добре захмелілого 54-річного господаря. Під час спілкування з ним останній зізнався, що життя односельчанину вкоротив саме він.
Чоловік розповів, що під час чергового застілля між ним та товаришем, який гостював у нього, виникла сварка. Конфліктна ситуація під впливом алкоголю переросла у безпідставну агресію, й господар не стямився, як у його руках опинився молоток, що й стало останнім аргументом у хмільній суперечці.
Коли ж господар помітив, що його гість непритомний, то вирішив прибратися у будинку та зімітувати напад на себе. Для цього узяв кухонний ніж і вклав його в праву руку вже нерухомого гостя. А вранці до нього навідався зять і викликав міліцію.
У минулому чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за умисне спричинення тілесних уш-коджень середньої тяжкості.
— Речові докази причетності до вбивства вилучені та направлені на експертизу. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, з’ясовуються мотиви вчинення кривавого злочину. За чинним кримінальним законодавством, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років, — коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ