Освіта: найбільшу кількість призерів має колегіум

Освіта: найбільшу кількість призерів має колегіум

ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ МІСЬКОГО ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД
Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді, у місті Новограді-Волинському управлінням освіти і науки, інформаційно-методичним центром проводились змагання юних знавців української мови та літератури, російської мови та літератури, математики, інформатики, фізики, хімії, біології, географії, основ економіки, історії, правознавства, іноземних (німецької, французької, англійської, польської) мов, трудового навчання, астрономії, екології, інформаційних технологій, педагогіки та психології, фізичної культури. Всеукраїнські олімпіади з базових дисциплін проводяться щорічно і проходять у чотири етапи: перший — шкільний, другий — міський, третій — обласний і четвертий — Всеукраїнський.
Протягом жовтня 2013 року проведено олімпіади І етапу в загальноосвітніх навчальних закладах, у листопаді-грудні — міські, в яких відповідно взяли участь 7180 та 702 учні. До міського етапу залучалися учні школи-інтернату обласного підпорядкування.
За результатами аналізу, проведеного інформаційно-методичним центром, з огляду на результати проведення ІІ етапу олімпіад, більшість учнів навчальних закладів міста продемонстрували глибокі знання, володіння додатковою інформацією, вміння розв’язувати творчі завдання. Журі визначено 206 призерів (29% від загальної кількості учасників): 66 школярів вибороли перші місця; 67 — другі; 73 — треті. Найбільшу кількість призерів підготували педагоги колегіуму — 109, НВК — 93, ЗОШ №7 — 69, СШ №4 — 67, ЗОШ №9 — 64.
Яцук Богдан (учень 11 класу НВК), Антипчук Юрій (учень 10 класу НВК), Дубініна Вероніка (учениця 9 класу колегіуму), Мухаровська Ірина (учениця 8 класу ЗОШ №2) стали призерами олімпіад із 4 предметів!
Тюфанова Галина (учениця 10 класу ЗОШ №3), Горшкальова Марина (учениця колегіуму), Гуцул Денис (учень 8 класу колегіуму), Бурковська Юлія (учениця 10 класу НВК), Пилькевич Антон (учень 10 класу колегіуму), Савич Марія (учениця 9 класу колегіуму) стали призерами з трьох предметів.
Перемога на шкільній та міській олімпіаді — це лише перші щаблі до участі у престижній Всеукраїнській. Відповідно до рейтингового представництва, сформовані міські команди загальною кількістю учасників 100 школярів. Вони у січні-лютому братимуть участь у ІІІ (обласному) етапі інтелектуальних змагань. На думку педагогів Новограда-Волинського, у наших школярів значний інтелектуальний потенціал та базова підготовка, а тому є всі передумови, що нинішня Всеукраїнська олімпіада з базових дисциплін завершиться перемогою наших школярів. У минулі роки у місті працювала міська школа «Обдарована дитина» з підготовки до обласних олімпіад, але у цьому році, за відсутності відповідного фінансування, ця додаткова робота з обдарованими дітьми відсутня.
Нагадуємо, що у минулому році учні шкіл Новограда-Волинського вибороли на обласних олімпіадах найбільшу кількість за всю історію міста — 60 призових місць. Тож побажаємо школярам та їх наставникам успіхів і у цьому навчальному році!
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру