Протестувальники перекрили трасу «Київ — Чоп»: вимагали вирішити проблему «чижівської дороги»

23 лютого, о 13 годині, мешканці села Чижівки Новоград-Волинського району перекрили ділянку автодороги міжнародного значення «Київ — Чоп» поблизу заводу «Церсаніт». У такий спосіб вони намагалися привернути увагу можновладців до розв’язання проблеми з дорогою, яка нині сполучає село Чижівку з райцентром. Її стан — просто жахливий. Дорога стає справжнім випробуванням для водіїв та пасажирів транспортних засобів. Враховуючи погодні умови і танення снігу, дорога стає ще більше непроїзною.
Люди перекрили рух на пішохідному переході, але на вказаній ділянці дороги великих заторів не зібралося — поліція організувала рух транспорту через місто Новоград-Волинський, вулицями Шевченка та Житомирською.
На акцію приїхали представники ЗМІ, у тому числі — журналісти телеканалів, також прибули представники місцевої влади. Протестувальники почули чергові обіцянки щодо розв’язання проблеми руху транспорту в напрямку Чижівки. Але приступити до будь-яких робіт із покращення стану дороги можна буде лише після того, як дорога висохне. Проміжним рішенням є заборона руху важковагового транспорту цією ділянкою, але, зважаючи на жахливий стан дороги, це проблему не вирішить.
«Епопея» з безглуздою організацією капітального ремонту мосту через річку Случ, що в селі Чижівці Новоград-Волинського району, продовжується. Об’їзд вантажним транспортним засобам вказаної ділянки можна здійснити автомобільними дорогами: Т-06-13 Коростень — /М-07/ через Кожухівку, М-21 «Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський» та М-06 «Київ — Чоп».
04141.com.ua