19 лютого офіційно представили нового голову Новоград-Волинської РДА

19 лютого офіційно представили нового голову Новоград-Волинської РДА

У сесійній залі Будинку рад відбулося офіційне представлення голови Новоград-Волинської райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка, призначеного на цю посаду розпорядженням Президента України від 12 лютого 2021 року №58/2021-рп «Про призначення В.Авраменка головою Новоград-Волинської районної державної адміністрації».
Представити активу міста й району новопризначеного керівника приїхав голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко та його заступник Юрій Оханський.
Серед запрошених були голови територіальних громад, районних державних адміністрацій, що увійшли до укрупненого Новоград-Волинського району, депутати обласної та районної рад, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій, представники громадських організацій і місцевих засобів масової інформації.
Віталій Іванович привітав новопризначеного очільника району, відзначивши, що досвід роботи, який В’ячеслав Григорович отримав на посаді голови Ємільчинської районної державної адміністрації, дасть можливість якісно виконувати завдання, визначені Президентом України та Урядом, побажав творчої наснаги, енергії та подальшої ефективної співпраці.
Голова райдержадміністрації В’ячеслав Авраменко подякував за довіру та наголосив, що усвідомлює велику відповідальність за доручену ділянку роботи. Він пообіцяв докласти максимум зусиль для вирішення першочергових проблем життєдіяльності району.
Усі охочі мали змогу привітати В’ячеслава Григоровича з призначенням та озвучити питання, які їх найбільше хвилюють, — повідомляє Новоград-Волинська РДА.
Зокрема, Валерій Примак, депутат Новоград-Волинської районної ради, поцікавився роллю, завданнями й функціями, які стоять перед райдержадміністрацією в умовах, коли відбулася адміністративно-територіальна реформа й утворені громади стали повноправними розпорядниками коштів і під їхню відповідальність перейшло функціонування практично всіх бюджетних галузей.
В’ячеслав Авраменко відповів, що на цьому перехідному етапі, коли молоді громади перебувають на шляху становлення, райдержадміністрація виконуватиме роль координатора державної політики, виконуватиме функції контролю та слідкуватиме за дотриманням чинного законодавства при ухваленні тих чи інших рішень.
Оскільки одним із питань, яке присутні керівники всіх рівнів обговорили по завершенню офіційної частини, стало ускладнення ситуації з коронавірусом на Житомирщині (зокрема в Новограді-Волинському та районі), то одним із прикладів роботи РДА та ОДА назвали координацію дій медзакладів і громад при організації медичної допомоги.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Новоград-Волинської РДА