Євромайданівців укотре підтримали в Новограді

Євромайданівців укотре підтримали в Новограді

11 січня, біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, відбувся мітинг на підтримку «Євромайдану» в Києві. До пам’ятника Кобзарю з політичними прапорами прийшли близько сотні людей, аби висловити свої думки щодо подій, які відбуваються нині в країні.
Насамперед Віктор Гончарук, голова районної партійної організації ВО «Батьківщина», привітав усіх присутніх із Новим роком та різдвяними святами. Затим політик висловив своє невдоволення нинішньою владою, наголосивши, що та посіла в корупції, захопила всі вертикалі влади і зневажає український народ.
Далі Віктор Гончарук порушив питання євроінтеграції, висловив свою стурбованість щодо російської влади, яка постійно тисне на Україну. А тоді повідомив про конфлікт, що стався напередодні в Києві, — побиття колишнього міністра МВС Юрія Луценка під Києво-Святошинським судом, де виникла сутичка із «Беркутом».
До мікрофона було запрошено Людмилу Возняк. Мешканка міста розповіла про неймовірне святкування Різдва на «Євромайдані» у Києві, куди вона завітала разом зі своїми земляками.
Активістка також зазначила, що хоче жити в нормальній країні, де би «Беркут» не бив людей, гідно жити, мати гідну роботу. На закінчення виступу Людмила Возняк закликала новоград-волинців їхати на Майдан до столиці, щоб триматися гуртом і перемагати.
Дмитро Єгоров, котрий є учасником автопробігів у Києві, коротко розповів про останню свою поїздку до «Межигір’я», за що нещодавно отримав «рапорт» від працівників ДАІ, начебто, за порушення Правил дорожнього руху.
А Юрій Новиченко, голова міського осередку політичної партії ВО «Батьківщина», наголосив, що Майдан продовжуватиметься, до Києва вони їздили і їздитимуть надалі, хоча влада і влаштовує їм різні провокації.
Він повідомив, що також брав участь у вищезгаданому автопробігу. Згадав про, так званий, російський кредит у 15 мільярдів доларів, які Україна має повернути вже через два роки. Говорив Юрій Новиченко і про майбутні чесні вибори, які вже мають забезпечуватися сьогодні.
Депутат міської ради від ВО «Свобода» Олександр Захарчук був такої ж думки, додавши, як йому довелося прибирати Маріїнський парк після, так званого, «Антимайдану».
Виступаючі підходили і підходили. Думки практично у всіх були однакові: гідно жити, мати гідну владу, чесні вибори, щоб був мир і спокій в Україні.
Мітинг того дня пройшов без провокацій. Громадський порядок забезпечували працівники міліції.
Микола МАРУСЯК
Фото Юрія ДРОБОТА