Гурт «Мальва» завітав на Різдво у Пирогово

Гурт «Мальва» завітав на Різдво у Пирогово

Цього разу «Хатинка-веселинка» гостювала у фольклорного гурту «Мальва» з Палацу дітей та молоді і вирушила разом з юними артистами у різдвяну подорож.
7 січня, раненько, керівник Галина Аксентіївна Кучинська, весела компанія: Яна Крачковська (СШ №4), Мирослава Остатовець (ЗОШ №8), Олена Підлипна (ЗОШ №8), Діана Радчук (ЗОШ №3), Тетяна Шамшур (ЗОШ №10), Катерина Кудрявцева (ЗОШ №10), Яна Пухальська (гімназія), Наталія Пухальська (гімназія), Марина Бущенко (гімназія), Сніжана Литвинчук (ЗОШ №10), Юля Пашкевич (ЗОШ №10), Олександр Кучинський (ЗОШ №10), Михайло Завістовський (колегіум) і ми — вирушили на гастролі. В українських костюмах, із змайстрованою Зіркою на нас чекали у музеї народної архітектури та побуту Пирогово, що під Києвом.
Ближче познайомившись, дізналися, що гурт «Мальва» утворився у 2006 році. Займається у ньому до 30 дітей. Дзвінкоголосих артистів запрошують виступати на різних святах, тим паче, без них не обходяться ані весела Коляда, Щедрий вечір чи зустріч Весни.
По дорозі у Пирогово жартували, роздивлялися краєвиди, фотографували, репетирували. Чотирнадцять дитячих голосів дзвеніли так, що й ми не втрималися та підспівували їм.
По дорозі до Співочого поля, де мало проходити все дійство, колядники з піснями та веселою Козою заходили до кожної хатки, де на них чекали Господарі з пригощанням.
На Співочому полі зустрілися всі запрошені колективи, гості, лунали колядки, різдвяні привітання, жарти, які знімало телебачення з п’яти каналів.
А після виступу нам пощастило побувати у Київському драмтеатрі імені Івана Франка на виставі «Наталка-Полтавка». Сидячи у залах, малі співаки з неприхованим захопленням дивилися на музичне дійство, що відбувалося на сцені. Адже постановка спектаклю належить ще Богдану Ступці, який вклав у твір і свою нотку, а музичне оранжування — Олега Скрипки.
Це перше Різдво, яке ми святкували не вдома. І не жалкуємо, бо в один день обійшли ніби всю Україну, з її хатками, клунями і вітряками, почули силу силенну колядок, відчули всю силу Різдвяної Зірки.

У Пирогово на 150 гектарах представлені всі історико-етнографічні райони України, близько 300 пам’ятників народної архітектури XVI-XX століть — хатинки, клуні, веселі вітряки, старовинні церкви — з середнього Придніпров’я, Слобожанщини, Полісся, Поділля, Карпат, Південної України.