Місто і район рапортують про готовність протистояти заметілям і снігопадам

За 5 днів, протягом яких тривають снігопади, на вулиці міста було висипано 125 тонн піщано-соляної суміші, працює п’ять одиниць снігоочисної техніки. Про це «Звягелю» повідомили в управлінні житлово-комунального господарства міської ради. Станом на четвер, 23 січня, задіяно два грейдери, міні-трактор, по одному автомобілю марки «ЗіЛ» і «КамАЗ».
Робота з очищення вулиць переважно проводиться на основних проїздах. Щодо околиць, то виїзд туди спецтехніки здійснюється на вимогу громадян, котрі телефонують до міськради і повідомляють про перемети.
В управлінні ЖКГ запевнили, що піщано-сольової суміші має вистачити до кінця зими. А якщо складні погодні умови протримаються довше, то необхідні матеріали докуплять.
У районі теж стверджують, що наразі ситуація нормальна — від сільських голів ще не надходило повідомлень про критичні замети на дорогах. Як повідомляють у РДА, наприкінці 2013 року було виділено 23 тисячі гривень допомоги сільським бюджетам на боротьбу зі снігопадами.
За стан доріг по району відповідає філія Новограда-Волинського «Райавтодору», а в межах сіл і селищ — сільські голови.
Водночас перше серйозне цієї зими похолодання уклало двох людей на лікарняні ліжка. Нині вони перебувають у травматологічному відділенні міськрайТМО із діагнозом обмороження.
Олег БРЮХАНОВ