ПОСТУПИЛИСЯ ЛІДЕРУ, АЛЕ ПОКАЗАЛИ ВИДОВИЩНУ ГРУ

ПОСТУПИЛИСЯ ЛІДЕРУ, АЛЕ ПОКАЗАЛИ ВИДОВИЩНУ ГРУ

Близько 2 тисяч звягельчан різного віку та статі були присутні на завершальному матчі першого кола першості Житомирщини з футболу сезону 2008 р. У цьому матчі зустрілися лідери змагань — «Металург» з Малина та наш клуб «Звягель-750», що демонстрував цікаву атакуючу гру в останніх матчах першого кола. Інтриги в матчі добавляло те, що атакуюча ланка гостей на своєму рахунку мала найбільше забитих голів у попередніх поєдинках — 24, а захисні редути господарів пропустили найменше голів, лише 6. Склад команди господарів був наступний: у воротах — Максим Дубров, захисники — Руслан Соболевський, Ігор Вакуленко, Роман Весельський, півзахист — Дмитро Горбаченко, Ігор Ковальчук, Юрій Кравчук, Олександр Герасименко, Михайло Войтович, нападники — Ярослав Корнійчук, Юрій Перін.
Звягельчани розпочали гру дещо нервово, тож досить часто втрачали м’яч у нескладних ситуаціях, цим двічі могли скористатися малинці, однак завершальні удари йшли повз рамку наших воріт.
Кращий захист — це атака, вирішили господарі і провели ряд атак, одна з яких завершилась голом Юрія Періна, котрий замкнув головою прострільну передачу з правого флангу, яку зробив капітан команди Дмитро Горбаченко. До речі, цей гол став у Юрія третім у цьому сезоні.
У стартовому складі «Металурга» на поле вийшли два вихованці Новоград-Волинського футболу — Андрій Диняк та Юрій Ковальчук. Та якщо перший практично нічим не запам’ятався і був замінений після першого тайму, то другий, до речі, капітан команди «Металург», був одним з кращих гравців у складі свого колективу.
Темп гри з боку обох команд явно збільшився, гравці обох клубів добре рухались без м’яча, м’яч практично не затримувався у центрі поля. Такий футбол був до вподоби уболівальникам, які зустрічали комбінаційні дії гравців, особливо своїх, схвальними аплодисментами. Однак у середині тайму стало видно, що металургівці краще працюють з мячем, звягельчани не встигали за швидкими переміщеннями суперника, даючи їм прийняти м’яч, обробити його і зробити точну передачу на середню або далеку відстань. Особливо небезпечними були дії гостей на правому фланзі півзахисту та атаки. Ліквідуючи одну з гострих передач, захисники вибили м’яч за бокову лінію. М’яч з аута гості викинули швидко і, головне, точно на голову одного з нападників. Гравці «Звягеля-750» не встигли прикрити усіх металургівців, тож нападник гостей, зігравши на випередження, послав м’яч у сітку воріт, зрівнявши рахунок у матчі. Пропущений гол дещо деморалізував команду господарів, черговий прохід по місцю правого крайнього нападника був зупинений не за правилами. Суддя призначив штрафний удар, до м’яча підійшов Юрій Ковальчук і завдяки вкрай невдало побудованій «стінці» з лівої ноги послав м’яч обвідним ударом через голкіпера в дальню «дев’ятку». Звягельчанам прийшлось розпочати з центра поля, однак налагодити командні дії довго не вдавалось. Лише під завісу першого тайму гра дещо налагодилась. Внаслідок чого — вдалося зрівняти рахунок. Затяжний прохід по місцю лівого нападника зробив Роман Весельський, обігравши при цьому декількох суперників, і він зумів зробити націлений простріл на ногу Дмитра Горбаченка капітан не схибив, з льоту пославши м’яч у сітку воріт суперника.
У перерві матчу уболівальників привітав П.М.Литвин, подарувавши комплект футбольної амуніції футболістам с.Тупальці, побажавши їм перемог у районних турнірах.
Другий тайм розпочався невдало для господарів — знову захисні порядки були подолані, наслідком чого був третій гол, забитий металургівцями сильним низовим ударом, воротар не виручив.
Господарі будь-що намагались вирівняти ситуацію, ударами відзначились Михайло Войтович, Юрій Перін, однак це не змінило рахунок на табло. Заміни гравців, щоб підтримати високий темп гри, цього разу не виручили. Малинці спокійно відводили усі загрози від власних воріт, не забуваючи при цьому турбувати господарів, використовуючи швидкі контратаки. Одна з яких завершилась четвертим голом — сильним та влучним ударом метрів з 25-ти. Гравці команди господарів «стали», видно було, що цей «необов’язковий» гол психологічно надломив команду. Однак у команді був і цього разу справжній лідер — це її капітан. Завдяки його зусиллям та при підтримці уболівальників господарі поля намагались зрівняти рахунок. Після чергового проходу Дмитра суперники зупинили його недозволеним прийомом. Штрафний удар прямо проти воріт метрів з 17-ти взявся виконувати Ярослав Корнійчук. Його «гарматний постріл» повз «стінку» голкіпер провів лише очима. До кінця гри характер та результат гри не змінився. І хоча цього разу звягельчани поступились лідеру змагань — зробили вони це в боротьбі, тож команда росте та мужніє. Цю думку підтримували і уболівальники, котрі проводжали спортсменів аплодисментами, дякуючи за самовіддану гру.
Свою думку про дії команди висловив після матчу ветеран Новоград-Волинського футболу, який тривалий час грав на обласному рівні — Олег Корсун:
«У цілому мені сьогоднішня гра сподобалась, видно було, що футболісти мають значний потенціал технічних дій, однак цього разу перебороти такого суперника, як «Металург», не вдалося. Насамперед, через неузгодженість дій між захисниками, невдало була налагоджена підстраховка, особливо на флангах, звідки розпочинались гольові моменти. Та й воротар цього разу зіграв невдало, особливо, коли пропустив 2 та 3 голи. Півзахисники в більшості ігрових моментів не встигали за переміщенням гравців суперника, даючи їм можливість контролювати центр поля, їхні думки були в основному направлені на атакуючі дії. Нападники старались — забили кожен по голу. А дії Д.Горбаченка я б візначив на «відмінно». Молодець. Отак би всім віддаватись грі. А тренеру А.М.Лосю я б порадив би більш контролювати свої емоції, адже жоден тренер не дозволяє собі ходити вздовж поля протягом 90 хвилин, нервуючи себе та гравців, підказуючи, як грати. По своєму досвіду знаю — аналіз цих вказівок не робиться, отже вони не виконуються або виконуються зі значним запізненням».
Засновники футбольного клубу «Звягель-750» запрошують любителів футболу міста взяти участь у першості міста з великого футболу 11х11. Заявки просимо приносити на стадіон «Авангард» до директора стадіону.
Команди «Хіммаш» Коростень та «Прес» Радомишль мають по одній незіграній грі в запасі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ

\"ПОСТУПИЛИСЯ