Заява виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

Виконавчий комітет Новоград-Волинської міської ради глибоко стурбований з приводу останніх політичних подій, що відбуваються в столиці України.
Сьогодні вже очевидно, що відсутність конструктивного діалогу між владою і опозицією, широкомасштабний громадянський конфлікт, який в останні дні переріс у силовий, може призвести до громадянської війни в суспільстві, порушення державної цілісності України. Немає жодних виправдань ситуації, коли проливається кров, гинуть люди. Дії місцевих органів державної влади на сході і заході України — абсолютно протилежні, і цей процес посилюється, свідченням чому стало захоплення приміщень обласних державних адміністрацій у Львові, Рівному та інших містах.
Засуджуючи дії радикально налаштованих осіб, які багато в чому були спровоковані непрофесійними діями української влади, ми звертаємося до Президента України з проханням перейти до конструктивного діалогу з опозицією. Ми закликаємо усіх учасників протистояння припинити насильство, взаємне застосування сили, пропонуємо утриматися від радикальних дій, захоплення державних установ, призупинити провокування зіткнень із правоохоронними органами. Звертаємося до народних депутатів України, обраних від Новоград-Волинського виборчого округу, негайно розглянути політичну ситуацію, що склалася в Україні, на позачерговій сесії Верховної Ради України, переглянути рішення від 16 січня 2014 року, за винятком Закону «Про Державний бюджет України».

Від імені членів виконавчого комітету міської ради перший заступник міського голови Микола УСЕНКО