У новому залі важкої атлетики заняття для дітей — безкоштовні

У новому залі важкої атлетики заняття для дітей — безкоштовні

17 січня у Новограді-Волинському відбувся обласний семінар з важкої атлетики. Його учасниками стали спортсмени, тренери, судді з Новограда-Волинського й району, Бердичева та Ємільчинського району.
Розглядали питання суддівства, набору вихованців у відділення важкої атлетики ДЮСШ, техніки виконання вправ, методику проведення тренувань із групами початкової підготовки.
У цьому році в Новограді-Волинському заплановано проведення чотирьох відкритих чемпіонатів Житомирської області серед спортсменів різних вікових груп. Місто за результатами обласних змагань 2013 року посіло перше місце в області. Семеро спортсменів є членами збірної команди області. Побудовано зал для важкої атлетики по вул.Соборності, 7, на черзі — зал по вул.Пушкіна, 44. Можна впевнено сказати, що в місті створюється обласний центр розвитку важкої атлетики. Саме тому місцем проведення даного семінару став Новоград-Волинський.
Хочу ще раз відзначити, що будівництво та ремонт спортивних залів є частиною соціальної програми народного депутата України В.М.Литвина. Те, що наші діти на сьогодні можуть займатися важкою атлетикою у спортивному залі по вул.Соборності, 7, стало можливим саме завдяки його підтримці. Також від імені батьків та спортивної громади хочу висловити слова подяки міському голові В.І.Загривому та його заступникам М.Г.Усенку та Д.А.Ружицькому.
Приємно, що активну участь у вирішенні питань облаштування спортивних залів взяли депутати міської ради С.М.Мельник, О.М.Дідовець, В.І.Остапчук, А.В.Легенчук, Ю.Л.Мірзабекян, К.М.Малов.
Міська ДЮСШ продовжує набір учнів у відділення важкої атлетики. Заняття проводяться у новоствореному спортивному залі за адресою: вул.Соборності, 7. Запрошуються хлопці та дівчата віком від 10 років. Звертатися за тел.: 067-419-91-98, 093-137-11-78.
Цікава інформація для батьків. Під час обговорення другого пункту питань семінарського заняття виникла дискусія між тренерами, чи може брати тренер гроші з батьків за заняття з їхніми дітьми, оскільки кожна спортивна школа області перебуває у скрутному фінансовому становищі (бракує грошей на інвентар, на поїздки на змагання і т.д.). Згідно з Положенням про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженим ПКМУ №993 від 05.11.2008 р., вихованці ДЮСШ тренуються у відділеннях спортивної школи безкоштовно. Тренери мають право брати з батьків кошти тільки тоді, коли секції є приватними організаціями (спортивними клубами) та проводять заняття на власній спортивній базі (або орендованій спортивній базі), тобто працюють незалежно від державних спортивних шкіл.
Відділення важкої атлетики є структурним підрозділом Новоград-Волинської ДЮСШ, а спортивний зал є власністю даної спортивної школи, тому батьки ніяких грошей за тренування дітей не повинні платити. Якщо батьки хочуть фінансово допомогти спортивній школі, то вони можуть перерахувати кошти на спеціальний розрахунковий рахунок, який має право мати спортивна школа. Ці кошти в подальшому можуть використовуватись для цільових потреб відділення важкої атлетики ДЮСШ, а батьки мають право тримати це питання під контролем.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики Житомирської області