Злодієм виявився товариш

Глибоке розчарування 64-річному місцевому жителю принесли довгі дружні стосунки з чоловіком, кримінальне минуле якого досить яскраве. Виявилось, що не лише пенсія, яку можна було разом пропити, приваблювала кримінальника, а й речі, які господар встиг нажити до сьогодні. У результаті, таке товариство для пенсіонера закінчилось значними матеріальними збитками.
Днями до Новоград-Волинського відділу міліції звернувся мешканець райцентру, який повідомив, що з його квартири почали зникати цінні речі. Спочатку вкрали пилосос, а через два тижні винесли і решту побутової техніки: телевізор, мікрохвильовку, тюнер цифрового телебачення.
Відомості про події одразу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 (Крадіжка, вчинена з проникненням у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. На місце скоєння злочину негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. В квартирі господаря правоохоронці одразу відчули атмосферу нещодавнього «святкування». Накритий стіл та запах алкоголю свідчили про недавніх гостей.
Та, завдяки досвіду міліціонерів і злагодженій роботі, злочинний клубок був розплутаний. Врешті, коло підозрюваних звузилось до однієї особи — 51-річного, раніше судимого за крадіжки, товариша потерпілого. Він не раз бував у гостях пенсіонера. Підозрюваного одразу розшукали та доставили до міськвідділу міліції, де той зізнався, що вкрав лише пилосос. Чоловік розповів, як у черговий раз зайшов провідати друга. Вони випили по чарці, другій… Згодом господар заснув хмільним сном. Скориставшись нагодою, «товариш» схопив вже давно запримічений пилосос та швидко пішов із квартири. Що стосується крадіжки іншої техніки, — підозрюваний змовчує.
— Працівники сектору карного розшуку проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення місця знаходження викраденого майна. Одночасно, на причетність до скоєння злочину перевіряють осіб із кола знайомств потерпілого. З них, у першу чергу, раніше засуджених. У разі, якщо провина підозрюваного буде доведена по всіх епізодах, на нього чекає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років. Наразі триває досудове слідство, — розповідає начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант