Відкрите звернення депутатів Новоград-Волинської міської ради VI скликання до Президента України, Верховної Ради України, політичних партій та громадських організацій

Ми, депутати міської ради, вважаємо неприпустимим подальше розпалювання громадянського протистояння, а тому звертаємось до здорового глузду і мудрості народу та закликаємо об’єднатися і не допустити трагедії і масового кровопролиття.
Депутати міської ради висловлюють занепокоєння ситуацією, в якій опинилась наша держава, а тому заявляють про таке:

  1. Ми засуджуємо невміння нашої державної влади адекватно і своєчасно реагувати на виклики суспільства, дослухатися до думки громадськості, що власне й стало причиною виходу людей на Майдан і подальшого загострення конфлікту.

  2. Ми засуджуємо застосування сили будь-якою зі сторін конфлікту, а, тим більше, — кровопролиття. Висловлюємо співчуття сім’ям тих, хто став жертвами у цьому протистоянні.

  3. Вимагаємо проведення конструктивних переговорів представників влади, лідерів політичних сил та громадських організацій і об’єднань з метою вироблення напрямків виходу з політичної та економічної кризи з одночасним припиненням будь-яких силових дій з обох сторін.

  4. Вимагаємо створити коаліційний професійний уряд, який здатний утримати економічну ситуацію в державі.

  5. Вимагаємо застосувати амністію до учасників мирних протестів та політичних акцій — з одного боку та правоохоронних органів з другого боку, крім випадків, коли були скоєні тяжкі злочини.

  6. Звільнити всіх затриманих учасників акцій протесту як у Києві, так і на місцях. Закрити кримінальні провадження.

  7. Притягнути до суворої відповідальності посадових осіб, винних у порушенні нині діючого законодавства за скоєння тяжких злочинів, вимагаємо розформувати спецпідрозділ «Беркут».

  8. Пропонуємо повернутися до парламентсько-президентської форми правління, надавши перевагу правам і свободам людини і громадянина як політичних, так і соціально-економічних, створенню повноцінного місцевого самоврядування з чітким розмежуванням із державою повноважень та обов’язків.


Відповідально заявляємо про те, що на території міста Новограда-Волинського діє Конституція України і всі норми, які в ній прописані, і ми за жодних обставин не допустимо неконституційних дій, які призводять до ескалації, напруги та конфронтації у нашій територіальній громаді.
Відкрите звернення депутатів Новоград-Волинської міської ради VI скликання до Президента України, Верховної Ради України, політичних партій та громадських організацій підтримано громадською радою, засідання якої відбулося 29 січня 2014 року.
Схвалено на пленарному засіданні Новоград-Волинської міської ради 30 січня 2014 року