Кому «муляють» природні джерела?

Кому «муляють» природні джерела?

ОДНІ ЇХ ЧИСТЯТЬ, ОБЛАШТОВУЮТЬ, А ІНШІ — БЕЗЖАЛЬНО НИЩАТЬ
На жаль, випадки варварського поводження із природними джерелами води у місті не поодинокі. Не так давно намагалися пошкодити джерело, що розташоване по вулиці Щорса, на березі Случі, а ось цими днями стало відомо про хуліганські дії, вчинені по відношенню до джерела, яке знаходиться у «Болгарбуді», за Будинком офіцерів.
До речі, воду в ньому набирають не тільки жителі згаданого мікрорайону, багато хто здалеку приїжджає сюди на автомобілі, аби запастися питною водою. Біля джерела, яке отримало назву «Червона горобина», практично постійно вишиковується черга. Особливо після того, як місце витоку пошкодили, і вода тепер ллється тоншою цівкою.
Водночас місцеві жителі пригадали, як минулого літа невідомі позаливали територію біля джерела соляркою. Отже, маємо або прикрий збіг обставин, або ж свідомі намагання відбити в людей бажання користуватися цим природним бюветом.
У міліції на наше запитання, чи передбачена відповідальність за пошкодження природних джерел, відповіли, що це залежить від суми завданого збитку. До того ж, має бути подана відповідна заява, на підставі якої правоохоронці з’ясовуватимуть обставини справи. Поки що подібних заяв з приводу джерела «Червона горобина» не надходило.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Іллі СІМЧУКА