Міліція закликає громадян добровільно роззброїтися

Міністерством внутрішніх справ України, з 4 по 21 березня 2014 року, проводяться спеціальні заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних засобів, у тому числі незаконно отриманих у ході останніх суспільно-політичних подій.
У декількох областях України під час протестних акцій до рук громадян незаконно потрапили зброя, боєприпаси та спецзасоби, що належали військовим частинам та органам внутрішніх справ.
Наголошуємо, що за зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин, знайдених, здобутих та придбаних за різних обставин, є незаконними. Відтак наразі проводяться заходи, які дозволять усім, хто володіє такою зброєю, добровільно здати її до органів внутрішніх справ, уникнувши при цьому адміністративної та кримінальної відповідальності.
Статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Проте громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняться від кримінальної відповідальності.
Для отримання детальних роз’яснень ви можете звернутися до Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області (м.Новоград-Волинський, вул.І.Франка, 3а).
Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області