Міська рада Новограда-Волинського узаконила прапор Євросоюзу на щоглі біля Будинку рад

Депутати міської ради своїми рішеннями внесли зміни до Статуту територіальної громади міста, доповнивши його новою главою про використання у місті символіки України, міст-партнерів, іноземних держав та міжнародних організацій. Зокрема, така символіка може використовуватися під час робочих, офіційних та урочистих зустрічей відповідних делегацій. На щоглі будівлі міської ради, за її рішенням тимчасово чи постійно, можуть вивішуватися прапори міст-партнерів, зарубіжних країн та міжнародних організацій.
Відповідно до ст.98 Статуту територіальної громади міста, на території міста забороняється використовувати символіку, яка пропагує ідеї нацизму; расової чи релігійної дискримінації; ідеологій, які спрямовані проти загальновизнаних міжнародною спільнотою прав людини.
Також ухвалено рішення вивісити на щоглі біля Будинку рад поряд із прапором міста прапор Європейського Союзу, тим самим засвідчуючи прагнення територіальної громади міста до європейської інтеграції та з метою набуття членства в Європейському Союзі. Наразі проводяться роботи щодо встановлення щогли. Як обіцяють у міській раді, прапор ЄС буде піднято найближчим часом.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради