Депутати міської ради підтвердили кредит довіри до мера Володимира Загривого та його заступників

Депутати міської ради підтвердили кредит довіри до мера Володимира Загривого та його заступників

НОВИМ СЕКРЕТАРЕМ МІСЬКОЇ РАДИ СТАВ СЕРГІЙ ЛАВРЕНЮК — ЕКС-ГОЛОВА РДА
Як повідомляла газета «Звягель» у минулому номері, на пленарне засідання 22 сесії міської ради, яка розпочала роботу 20 березня, одним із ключових було винесене питання про довіру міському голові та його команді. Ініціатором такої, так би мовити, люстрації виступив особисто Володимир Загривий.
Після тривалого емоційного обговорення шляхом таємного голосування було проведено опитування депутатів міської ради щодо вотуму довіри міському голові та його заступникам. Усі з них отримали відчутну підтримку — від 32 до 39 голосів «За».
Водночас депутати взяли до уваги заяви про бажання достроково припинити посадові повноваження, у зв’язку із виходом на пенсію, від заступника міського голови Валентина Костюка, керуючого справами виконкому Василя Янчука та секретаря міської ради Василя Михальчука, — повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
Депутати затвердили звернення до Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та голови державної податкової служби України з проханням врахувати недовіру міської ради за протиправні діяння чинним керівникам міських підрозділів цих державних відомств та не призначати їх у подальшому очільниками в Новограді-Волинському. Міський голова і депутатський корпус вважають за доцільне кандидатури нових керівників погоджувати з місцевою владою та громадою.
23 депутати із 42 підтримали пропозицію Володимира Загривого про обрання секретарем міської ради Сергія Лавренюка, який донедавна очолював Новоград-Волинську райдержадміністрацію, а 18 березня розпорядженням виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова був відправлений у відставку.
На другому пленарному засіданні 22 сесії міської ради будуть розглянуті питання щодо введення до складу виконавчого комітету міської ради представників від громадських організацій міста, зміни керівництва постійних профільних депутатських комісій та перейменування однієї з міських вулиць, надавши їй ім’я Героїв Майдану.
Олег БРЮХАНОВ