На Херсонщині їм відповідали: «Героям слава!», і вони розуміли, що українці — єдині

На Херсонщині їм відповідали: «Героям слава!», і вони розуміли, що українці — єдині

НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ ВІДВІДАЛИ НАШИХ ВІЙСЬКОВИХ НА КОРДОНІ З КРИМОМ
Нинішня згуртованість українців викликає непідробне ­захоплення. «Дякуємо Путіну, що так нас згуртував», — ці слова тепер часто можна почути від звичайних людей. Політики, котрі поділяли Україну на Схід і Захід, нині ­зазнали повного провалу, бо ніщо так не споріднює, як спільна для усіх мета — єдина, сильна, заможна Україна. І демонструють це здебільшого не політики, чиновники чи власники «козирних» посад. Демонструє це сьогодні кожен, хто власним прикладом долучається до вирішення складної ситуації, в якій опинилася Україна в умовах агресії з боку Росії.
Народ і армія — єдині. Переконатися у цьому днями мали ­змогу військовослужбовці новоград-волинського гарнізону, котрі ­захищають зараз державний кордон на Херсонщині.

— Як небайдужі люди, без жодного політичного чи іншого підтексту, ми вирішили підтримати своїх земляків, — розповідають Андрій РАССАДІН і Сергій РУДЕНКО, котрі разом ще з двома новоградцями побували на кордоні з Кримом.
«Вони роблять свою роботу без жодного страху і невпевненості, випромінюють спокій, який дає підстави вірити у те, що наш народ під надійним захистом». Це — лейтмотив вражень, з якими повернулися додому активісти. Перш, ніж їхати у місце дислокації військових, вони зв’язалися з їхнім командиром та запитали, чого саме найбільше потребують вояки. За кошти приватних підприємців та спонсорів придбали необхідне.
Звісно, військові були надзвичайно вдячні за увагу та допомогу. Зокрема, за медикаменти, постільну білизну, запчастини для техніки, солодощі, цигарки. Щоб заспокоїти рідних, повідомимо, що із продовольством у вояків усе добре — місцеві жителі активно підтримують наших військових харчами, консервацією. А нашому колективу приємно, що земляки надзвичайно зраділи газеті «Звягель», з якої дізналися про місцеві події за останніх три тижні. Як нам розповіли, газети «розмели» за лічені секунди і читали з радістю.
— Коли ми на Херсонщині заходили на заправки зі словами: «Слава Україні!», а нам відповідали: «Героям слава!», то ми розуміли, що наша нація — єдина, — розповів Андрій Рассадін. — Розуміли це й коли бачили патріотичні надписи на бетонних огорожах, типу «Путіна геть!». І коли бабусі приносили безкоштовно пиріжки нашим хлопцям, — усе це нас надзвичайно надихнуло…
— Звертаємося через «Звягель» підтримати сім’ї мобілізованих, котрі несуть сьогодні службу в українському війську, свідомо виконуючи громадянський обов’язок. Допоможіть цим людям, і це буде ваш вагомий внесок у спільну справу, — закликав Сергій Руденко. До речі, Сергій привіз у подарунок військовим невеличкий концерт — прихопив із собою гітару, прочитав власні вірші. А ще закликав працівників культури підтримати цю ініціативу.
Чоловіки, котрі відвідали наших вояків, щиро подякували усім, хто долучився до імпровізованої благодійної акції. Відзначили старання керівництва фабрики «Жако», приватних підприємців, у тому числі — Руслана Нагорнюка, а також тих, хто торгує на ринку «Урожай».
Дуже важливо, що кількість охочих підтримати армію зростає. Цього тижня ми отримали чимало дзвінків від читачів, які зібрали фінансову та матеріальну допомогу, але не завжди знали, яким чином її передати. Зі слів активістів, найкраще у таких випадках зв’язуватися з керівництвом військових частин. Грошей армія не потребує (щоб не було спекуляцій чи непотрібних розмов), а потребує конкретних речей.
Як повідомляє офіційний сайт міста, активну громадську позицію засвідчили місцеві воїни-афганці, котрі також відвідали наших військових і привезли їм продовольство, засоби санітарної гігієни, інструменти. 40 комплектів сучасних портативних засобів радіозв’язку передали колегам миротворці національного контингенту, котрі перебувають нині у Косово, зібравши з цією метою 24 тисячі гривень. У телефонному режимі нам повідомили про свою підтримку працівники Водоканалу, які зібрали на підприємстві 10 тисяч гривень, а також — прихожани католицького храму, які, окрім матеріальної допомоги, минулу недільну службу провели на колінах, молячись за мир в Україні… Від імені військових висловлюємо подяку за небайдужість і щиро віримо разом з усіма, що наш згуртований народ — непереможний.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Андрія РАССАДІНА