Хроніка 14/2014

ЗАГИНУЛА ПІД КОЛЕСАМИ АВТО
31 березня, о 21 годині 30 хвилин, на 226 км автодороги «Київ-Чоп», що у Новоград-Волинському районі, водій автомобіля «MAZDA-6», 41-річний львів’янин, рухаючись у напрямку міста Києва, здійснив наїзд на жінку, яка перетинала проїжджу частину поза межами пішохідного переходу. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці пригоди.
Прикмети: на вигляд — 20-25 років, зріст — 155-160 см, середньої статури, волосся фарбоване чорного кольору середньої довжини. Була одягнена: безрукавка балонова чорна, чорна кофта спортивного типу з капюшоном та з білими смужками на рукавах, джинси синього кольору з світло-коричневими вшитими вставками.
Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо загиблої, то просимо повідомити до чергової частини міськвідділу (вул.Івана Франка, 3а) або за телефонами: (04141) 5-22-25, «102» (цілодобово).
«ПОХАЗЯЙНУВАВ» РІДНИЙ БРАТ
31 березня до міліції звернулася місцева жителька із заявою про викрадення з її будинку грошей, електроінструментів та телевізора загальною вартістю близько 6 тисяч гривень. Згодом правоохоронці встановили, що у крадіжці підозрюється брат заявниці. Нині триває розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
ВСТАНОВИЛИ ВЕЛОКРАДІЯ
Днями до чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 53-річний житель району із заявою про викрадення його велосипеда. Чоловік розповів, що увечері залишив двоколісник на своєму подвір’ї, а за декілька годин виявив, що транспортний засіб зник. Працівники міліції встановили, що кримінальне правопорушення скоїв 46-річний житель сусіднього села, у якого й вилучили викрадене. За викрадення майна крадія можуть покарати штрафом від 850 до 1700 гривень або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

ОБІКРАЛИ, ПОБИЛИ, ЩЕ Й РОЗЗУЛИ
Повертаючись увечері додому, звягельчанин вирішив зайти у гості до свого товариша, де й повечеряли, перехиливши декілька чарок горілки. Коли ж гість разом із господарем будинку вийшли на вулицю, до них підійшли невідомі. Негідники накинулися на чоловіка з кулаками, відібрали у нього велосипед, наручний годинник, мобільний телефон та ще й зняли взуття. Згодом потерпілий повідомив, що з його товаришем, у якого він гостював, грабіжники були знайомі. Через декілька годин нападники були затримані.
Ними виявилися двоє місцевих жителів, 19 та 44 років. У обох за плечима, незважаючи на досить велику різницю у віці, неабияк багате кримінальне минуле. За місцем проживання затриманих правоохоронцями були виявлені та вилучені речові докази, які підтверджують причетність фігурантів до вчинення грабежу. Чи брав участь у вчиненні злочину «гостинний товариш» заявника, оперативники наразі встановлюють.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області, старший лейтенант