Міліція шукає зв’язки із громадськістю

У зв’язку зі складною ситуацією в країні, погіршенням криміногенної обстановки, нещодавно до Новоград-Волинського міського відділу міліції завітали представники правоохоронних органів області, щоб у формі діалогу поговорити з журналістами та громадськістю Звягельщини.
Зважаючи на те, що ситуація в державі і справді надскладна, як зауважив Юрій Постовенський, керівник зі взаємодії з громадськістю та ЗМІ області, багато людей готові сьогодні запропонувати свою допомогу працівникам міліції, аби разом протистояти злочинності, виявляти і затримувати правопорушників. Тому нині важливо створювати з цією метою громадські об’єднання.
Саме на цьому і була зосереджена увага присутніх у актовому залі міськвідділу.
Місцева самооборона Новоград-Волинщини, представники котрої були присутні на зустрічі, запропонувала свої послуги в допомозі міліції. Чоловіки цікавилися юридичними питаннями щодо легалізації свого формування.
Віталій Кобелінський, представник дозвільної системи обласної міліції, роз’яснив самооборонівцям про правила оформлення, видачі і застосування травматичної зброї, якою мають намір оволодіти подібні громадські формування.
Представники з області також висловлювали свою стурбованість щодо авторитету міліції, котрий за останні місяці знизився майже до нуля, і щоб відновити до себе довіру, необхідні кардинальні зміни у правоохоронній системі. Але подолати проблеми, що сьогодні стоять перед країною, можливо тільки із залученням громадськості. Саме завдяки місцевій самообороні, котра спільно з підрозділами міліції проводить патрулювання на вулицях міста, вдається запобігати багатьом правопорушенням. А їх кількість, як було зауважено, значно знизилася.
Насамкінець представники обласної міліції пообіцяли, що такі зустрічі надалі матимуть своє продовження.
Микола МАРУСЯК