Триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки

Упродовж квітня на території Житомирщини триватиме місячник «роззброєння». Міліціонери вкотре нагадують про існуючі заборони щодо нелегального використання небезпечних предметів. Відповідно до норм статті 190 «Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї» Кодексу України про адміністративні правопорушення, визначено відповідальність для порушників у вигляді штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї або без такої. При повторному здійсненні правопорушення упродовж року передбачено накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї.
Кримінальна відповідальність визначена статтею 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України і передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
Водночас, у разі добровільної здачі громадянами незареєстрованої зброї чи спецзасобів, вони звільняються від визначеної законом відповідальності, а також за ними зберігається можливість після проведення відповідних перевірок зареєструвати цю зброю чи спецзасоби у встановленому порядку.
Отримати більш детальну інформацію з питань дозвільної системи можна у територіальних відділах міліції або в Управлінні громадської безпеки УМВС за адресою: м.Житомир, вул.Героїв Чорнобиля, 4, тел.: (0412) 40-71-32.
СЗГ УМВС України в Житомирській області