Два «важких турніри» за один вік-енд, і злива рекордів у виконанні наших

Два «важких турніри» за один вік-енд, і злива рекордів у виконанні наших

Новоград-волинські силачі протягом минулих вихідних взяли участь одразу у двох турнірах із пауерліфтингу. Спочатку (29 березня) — у другому чемпіонаті України з цього виду спорту, що проводився під егідою Асоціації пауерліфтингу України (UPA), де визначали найсильніших у жимі штанги лежачи і становій тязі.
Перше місце серед юніорів (20-23 роки) із результатом 150 кг, встановивши рекорд України та виконавши норматив майстра спорту UPA, здобула Вікторія Кручок (вагова категорія до 75 кг). Це вже не перша перемога на високому рівні в активі Вікторії. Як вона зізнається, значний внесок у її успіхи, крім, звісно, власної сили волі і прагнення підкорювати спортивні вершини, належить тренеру Вадиму Омельчуку. За що Вікторія йому дуже вдячна.
Із результатом 125 кг перше місце серед тінейджерів (13-16 років) посів Назар Сокол. Цей результат — також рекорд України у його ваговій категорії і віковій групі.
Виконавши норматив кандидата у майстри спорту UPA, переможцем із результатом 170 кг став Олександр Рубанський (вікова категорія 17-19 років).
Черговий рекорд України встановив Віталій Літвінов (тінейджери, 13-16 років), піднявши штангу вагою 180 кг. Це — перше місце і норматив кандидата у майстри спорту UPA у категорії до 67,5 кг.
У категорії до 100 кг із результатом 210 кг переможцем став Олександр Меленівський (17-19 років). І це — знову рекорд України!
Усього 2,5 кг не вистачило досвідченому Вадиму Омельчуку, аби здобути перше місце у відкритій категорії. Переможець подолав вагу 245 кг, а у Вадима в активі — 242,5 кг. До речі, спортсмен, котрий посів третє місце, теж гідно конкурував. Його результат — 240 кг.
* * *

А вже наступного дня, 30 березня, Луцьк приймав учасників четвертого чемпіонату України з пауерліфтингу (World Powerlifting Alliance), де також змагалися в жимі штанги лежачи і становій тязі.
У категорії до 67,5 кг із результатом 182,5 кг перше місце виборов Віталій Літвінов (16-17 років), виконавши норматив майстра спорту WPA. Віталій Літвінов також став абсолютним переможцем України серед тінейджерів усіх вагових категорій.
Перше місце у відкритій категорії — у Вадима Омельчука. Подолавши штангу 232,5 кг, він теж виконав норматив майстра спорту WPA. Так само, як і Богдан Кобилинський, котрий посів друге місце із результатом 182,5 кг (16-17 років).
Учасниками кожного з чемпіонатів стали близько 300 спортсменів з усієї України.
Олег БРЮХАНОВ