Затримано незаконних «металістів»

Під час чергового профілактичного рейду в с.Косенів правоохоронці зупинили автомобіль із трьома молодиками, які перевозили металобрухт. У ході перевірки з’ясувалося, що цей транспортний засіб — своєрідний пересувний пункт прийому чорного металу. З авто вилучено понад півтонни брухту, пристрій для його зважування — кантер та інше. Жодних документів, що підтверджують законність своїх дій, парубки надати не змогли.
Тож, нині, замість очікуваного заробітку, спритники отримали перспективу на кримінальну відповідальність.
Правоохоронці звертають увагу громадян на те, що, згідно з Кримінальним кодексом України, здійснення операцій із брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту карається штрафом від 1700 до 8500 гривень або громадськими роботами від 100 до 200 годин.
Ті ж самі дії, вчинені особою, яка вже була судима за злочин, передбачений цією статтею, караються штрафом від 8500 до 17000 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції