Триває боротьба із самогоноварінням

Триває боротьба із самогоноварінням

Серйозну стурбованість правоохоронних органів викликає поширення серед населення випадків виготовлення і реалізації міцних спиртних напоїв.
Днями міліціонерами було викрито пенсіонерку, яка перетворила свій будинок на осередок самогоноваріння.
Як розповів Андрій Капустинський, начальник Городницького відділення міліції, 60-річна жінка досить впевнено розвернула свій бізнес і вже стала набувати популярності у місцевих жителів.
У ході проведення огляду її домоволодіння правоохоронцями були виявлені й вилучені самогонний апарат кустарного виробництва та самогонка. До того ж порушниця грунтовно запаслася цукром і різноманітною тарою для упаковки свого продукту.
При дачі пояснень, її клієнти розповіли, що регулярно купували у неї домашню горілку, оскільки їх приваблювала доступна ціна (15 гривень за півлітра) і цілодобова торгівля. А в умовах економічної кризи вона і у борг постійним клієнтам давала, як мовиться, «під зарплату». На питання про якість спиртного напою покупці відповідали, що різне з їх здоров’ям бувало, але нічого смертельного…
За незаконний бізнес пенсіонерці загрожує штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Правоохоронці звертаються з проханням до населення — інформувати співробітників правоохоронних органів про місця виготовлення самогону, оскільки саме пияцтво найчастіше і провокує людей на скоєння злочинів.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ