Релігійні конфесії забули про протиріччя та об’єдналися для молитви за Україну

Релігійні конфесії забули про протиріччя та об’єдналися для молитви за Україну

У Новограді це сталося вперше — представники різних релігійних конфесій об’єдналися, аби помолитися за Україну. 7 квітня, коли відзначають одне з найбільших релігійних свят — Благовіщення, представники храмів та прихожани забули про те, що їх досі роз’єднувало. Згуртувалися навколо того, що об’єднує, — любові до Бога та Української землі.
Кожна конфесія під відкритим небом на площі Лесі Українки звершувала власний молебень. Хоч і за різними церковними канонами, проте люди молилися про спільне — за спокій у державі. Щоб Господь уберіг від меча і розбрату, зберіг мир і любов у родинах, допоміг віруючим під час Великого Посту викоренити у душах гріхи, а на їх місці вкоренити людські чесноти. З об’єднуючими словами від кожної конфесії до прихожан звернулися священнослужителі.
Вони закликали не складати слова Божі, наче колекціонери складають книги чи інші предмети, іноді протираючи їх від пилу. Порадили примножувати добробут Батьківщини добрими справами. Пояснили, що ситуація, яка склалася нині в Україні, — «це наслідок того гріха, що є в серцях кожного з нас».
Якщо батьки не навчать дітей молитися, то звідки вони це візьмуть? Якщо не виховають патріотизму, то звідки він виникне? Відновлення духу народу кожен має розпочати з особистої переміни життя, — з цими словами святих отців не можна не погодитися.
Юлія КЛИМЧУК, фото Іллі СІМЧУКА