Хроніка 16/2014

ОБІКРАЛИ ПОШТУ
10 квітня до працівників міліції надійшло телефонне повідомлення від жительки міста, листоноші, про те, що невідома особа в с.Велика Горбаша у відділенні зв’язку пошкодила двері.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що в період часу з 8 по 10 квітня невстановлена особа шляхом підбору ключа до вхідних дверей приміщення «Пошти», проникла всередину і викрала продукти харчування (олію, консерви, печиво, шоколад та інші продукти). Сума матеріальних збитків встановлюється.
КАБЕЛЬ НА МЕТАЛ?..
10 квітня мешканець с.Тупальці повідомив міліціянтів про те, що невідома особа 20 березня викрала в нього 100 метрів кабелю, вартість якого складає 1500 гривень. Як пізніше з’ясували правоохоронці, крадіжку скоїв житель с.Гульськ, уродженець с.Ноздрищі Житомирської області.
ВИКРАЛИ АВТОМОБІЛЬ
11 квітня до правоохоронців надійшла заява від звягельчанина про те, що хтось перед ранком цього дня по вул.Замковій викрав його авто марки «Шкода Октавія Тур», сірого кольору.
На даний час крадія і автомобіль розшукують.
«ВАШ СИН ПОТРАПИВ ДО МІЛІЦІЇ. ПЛАТІТЬ ГРОШІ…»
11 квітня до пенсіонера, котрий проживає по вул.Рокоссовського, на мобільний телефон зателефонував чоловік (назвався певним прізвищем) і повідомив про те, що його син знаходиться в міліції, мовляв, через те, що він заподіяв тілесні ушкодження іншому громадянинові, якому потрібні кошти на лікування. І щоб не порушувати кримінальне провадження відносно його сина, потрібно заплатити 7 тисяч гривень.
Батько так і зробив, виручив сина. І, певна річ, як потім дізнався чоловік, його обдурили. Хоча про такі шахрайські дії деяких аферистів місцеві засоби інформації писали вже не раз. Насамперед, не потрібно поспішати віддавати гроші будь-кому, треба негайно звертатися до працівників міліції і з’ясовувати, чи справді ваш син або дочка потрапили в ту або іншу історію.
МАБУТЬ, ХТОСЬ ВИРІШИВ ПОМІНЯТИ ОПАЛЮВАЛЬНУ СИСТЕМУ В ДОМІВЦІ
12 квітня до чергової частини міліції надійшло телефонне повідомлення від мешканця міста, приватного підприємця, про те, що в ніч з 11 на 12 квітня невідома особа, зірвавши скоби для кріплення навісного замка на вхідних дверях недобудованого нежилого будинку, проникла всередину приміщення (вул.Житомирська) і викрала 10 штук нових металевих батарей у картонних упаковках, 4 штуки «беушних» металевих батарей і новий каналізаційний люк. Крадій заподіяв матеріальної шкоди майже на 20 тисяч гривень.
На даний час проводяться заходи зі встановлення крадія і місцезнаходження викраденого майна.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами, наданими Новоград-Волинським МВ УМВС у Житомирській області