Очільник міліції спілкувався з громадою

Очільник міліції спілкувався з громадою

Однією з форм співпраці керівництва Новоград-Волинського міськвідділу міліції з місцевим населенням залишаються виїзні прийоми громадян. Тож, щотижня жителі району мають нагоду особисто поспілкуватися з начальником міліції та висловити власні думки щодо удосконалення діяльності правоохоронців.


Днями Сергій Рябошапка, керівник Новоград-Волинського міськвідділу міліції, здійснив виїзні прийоми громадян, побувавши у декількох населених пунктах району. Насамперед, він цікавився нагальними проблемами місцевої громади, реальним станом співпраці міліції з нею та відгуками людей про роботу очолюваного ним підрозділу внутрішніх справ.
— На сьогодні підвищення авторитету міліції та відновлення до неї довіри людей є одним із головних завдань органів внутрішніх справ в цілому. Під час виїзних зустрічей я вивчаю реальне ставлення до правоохоронців із перших вуст та ретельно аналізую почуте. В подальшому це дасть можливість планувати реальні кроки щодо удосконалення нашої роботи, — зазначає Сергій Рябошапка.
На такі виїзні прийоми жителі району приходять із різними проблемами і питаннями, іноді навіть такими, що не стосуються компетенції міліції. Проте у кожному конкретному випадку громадяни отримують допомогу, пораду або ж компетентне роз’яснення тих чи інших правових аспектів. Нерідко люди висловлюють і подяку працівникам міліції за своєчасне реагування на їхні повідомлення і звернення та оперативність у розкритті злочинів.
Під час особистого прийому начальник міліції та його заступники залучають для розгляду звернень громадян працівників відповідних відділів та структурних підрозділів ра-йонного ОВС, аби забезпечити кваліфіковане вирішення поставлених відвідувачем питань.
Сергій Рябошапка запевняє, що за кожним зверненням проводяться відповідні перевірки, а в деяких випадках — і службові розслідування. Якщо будуть виявлені прорахунки з боку співробітників міліції за фактами, на які скаржилися люди, — винним загрожує суворе дисциплінарне стягнення.
Подібні зустрічі з громадянами у районі відбуваються щотижнево. Тож правоохоронці запрошують громадян не соромитися і приходити на особисті прийоми, висловлювати власні думки та пропозиції щодо підтримання належного правопорядку у Новоград-Волинському районі.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області