Ринок: за крок до Великодня

Попит диктує пропозицію. Остання підготовка до свята створює невеличкий ажіотаж у продуктових точках, адже передбачливі господині складають меню до Великоднього столу. Крашанки, паски, домашня печеня — основні атрибути цього дня. Відповідно добре розкуповують борошно — 45 грн./10 кг, сухі дріжджі — 7 грн./100 гр., ванілін — 1 грн./ 2 гр., родзинки — 32-45 грн./кг, курагу — 45-60 грн./кг, цукор — 10 грн./кг.
Щодо молока, то воно зараз додає у ціні, адже збільшується попит — 10-12 грн./півторачка, творог — від 10 грн./шматочок, сметана збирана — 12-14 грн./півлітра. Дорожчають відповідно й домашні яйця — 14 грн./десяток, на фермерські ціна стабільна — 8 грн./десяток, перепелині — 11 грн./20 шт.
Тверді сири — від 70 грн./кг, масло — від 55 грн./кг, маргарин — від 20 грн./кг.
У м’ясному павільйоні — великий вибір, найвища ціна на філейку — 70 грн./кг, адже вона найкраще підходить на шашлик, биток та шия — 60 грн./кг, стегно — 45 грн./кг, підчеревина — 36 грн./кг, фарш — 40 грн./кг, кишка для домашньої ковбаски — 2,50 грн. за одну.
Великий вибір замороженої риби: мойва — 21,50 грн./кг, скумбрія — 38,50 грн./кг, оселедець — 25 грн./кг, філе окуня — 55 грн./кг, камбала — 38 грн./кг, аргентина — 24,50 грн./кг. Копчена: скумбрія — 60-70 грн./кг, мойва — 32 грн./кг, оселедець — 40 грн./кг.
Солена: кілька — 19,50 грн./кг, оселедець — 27 грн./кг.
Щодо фруктів та овочів, то ціни, м’яко кажучи, «кусаються»: банани — 21,50-23 грн./кг, мандарини — 24 грн./кг, апельсини — 14 грн./кг, ківі — 27 грн./кг, лимони — 20 грн./кг, яблука — 5-11 грн./кг.
Молода капуста — 18 грн./кг, зелена цибуля — 40 грн./кг, червоний перець — 45-52 грн./кг, огірки — 30-38 грн./кг, помідори — 25-28 грн./кг, редис — 13-15 грн./кг. Відро картоплі — 35 грн., моркви — 20 грн., столових буряків — 15 грн., цибуля минулорічна — 12 грн./кг, капуста — 7-9 грн./кг.
Гарних вам свят за будь-яких цін!
Ольга ДЕМЧУК