Всеукраїнський «Ланцюг єднання» пройшов через Новоград

Всеукраїнський «Ланцюг єднання» пройшов через Новоград

11 квітня на теренах України відбулася акція «Ланцюг єднання», участь у якій взяли й новоград-волинці. Щоправда, у нашому місті акцію підтримали близько сотні людей — набагато менше, аніж планувалося. Загалом по Україні до живого ланцюга планувалося залучити близько трьох мільйонів українців — зі сходу на захід і з півночі на південь.
Ті, хто долучився до єднання, отримали неабиякий заряд бадьорого патріотизму. Хоча цього холодного вихідного дня довелося зігріватися, тримаючи один одного за руки та утримуючи жовто-блакитні прапори і повітряні кульки під холодним вітром. А ще зігрівали патріотичні гасла, на які здебільшого схвально реагували перехожі і сигналили машини, що проїжджали повз — ланцюг проходив вздовж центральної траси, що з’єднує Новоград із Житомиром і Рівним.
Люди підтримали акцію, хоча й далеко не усі приєдналися. Це можна зрозуміти — надто багато різних подій нині відбувається в Україні, до того ж багатьох втомила інформаційна війна. У нашому місті активними учасниками живого ланцюга стали як молодь, так і люди старшого віку — всіх об’єднало прагнення бачити свою країну цілісною і неділимою.
Єдиний негативний відгук, який особисто мені довелося почути, були слова однієї бабці, котра торгує на автовокзалі. Побачивши демонстрантів із прапорами і гаслами, вона сказала: «О, придурки пішли»… Шкода, що кращих слів у людини не знайшлося, бо навряд чи так варто називати тих, хто мріє про краще майбутнє для своєї країни.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Іллі СІМЧУКА