«Я йду в Президенти, щоб Україна жила по-новому»

«Я йду в Президенти, щоб Україна жила по-новому»

11 квітня до Новограда-Волинського завітав кандидат у Президенти України Петро Порошенко. Насамперед Петро Олексійович побував на заводі «Техна», де виступив перед робітниками, а потім зустрівся із громадою міста на площі Лесі Українки.
Для зустрічі з відомим політиком була спеціально збудована сцена, своїми виступами підтримали кандидата Народні артисти України Тарас Петриненко та Тетяна Горобець.
Перед початком зустрічі присутнім показали відеоролики за участю Петра Порошенка, його виступи на Майдані, фрагменти зустрічей з міжнародними делегаціями.
Неабияке пожвавлення викликала сама поява Петра Порошенка на площі Лесі Українки. Просуваючись до трибуни, кандидат у Президенти з посмішкою на обличчі тиснув звягельчанам руки, розмовляв з ними. Потім поважний гість зазначив:
— Мені чомусь подумалося, що буде дуже символічним розпочати передвиборний тур саме з батьківщини Лесі Українки. Саме тут народилася жінка, яка об’єднала Україну. Саме тут пролунали великі слова про єдність і соборність України. Чого нам тепер так не вистачає і що зараз нам потрібно робити? А потрібно всім об’єднатися проти тих ризиків і загроз, які оточують нашу країну. Наша Батьківщина стала об’єктом агресії, і ми маємо її захистити. Дати відсіч агресору. Маємо також боротися і проти економічних, соціальних, політичних викликів.
Потім Петро Порошенко розповів про свою передвиборну програму, особливості об’єднання з Віталієм Кличком.
Ключовою ж темою цих зустрічей був лозунг передвиборної програми Петра Порошенка: «Жити «по-новому», який складається з чотирьох основних тез: жити чесно, вільно, безбідно та безпечно. Неодноразово кандидат у Президенти України зазначав, що приїхав не агітувати, а формувати команду однодумців. Передвиборна програма Петра Порошенка має на меті об’єднати зусилля для спільного вирішення надзвичайно важких зовнішніх та внутрішніх викликів, які стоять перед державою:
— Сьогодні, — сказав Петро Олексійович, — дуже великі очікування від виборів, сподівання на те, що країна зміниться, по-новому вестиме себе виборець, народ, який вже народився після 20 лютого, країна, яка пройшла величезні випробування. Політики мають відповідати тим очікуванням та запитам, які сьогодні висуває суспільство. І ця виборна кампанія повинна проводитись у такий спосіб, щоб перемагали не ті, хто краще пообіцяє, а ті, хто краще зробить. Виборна кампанія має бути змаганням програм та підходів, ми маємо припинити війни, звинувачення та оббріхування політиків та зберегти територіальну цілісність держави.
Петро Порошенко переконаний, що коли його команда прийде до влади, то вони досить швидко наведуть порядок у країні. Зокрема, приберуть сепаратистів із східно-південних областей України, подолають економічну кризу, забезпечать безпечне життя українців. Кандидат у Президенти також згадав про «Небесну сотню», зауваживши:
— Хто ще три місяці тому міг подумати, що ми зможемо викинути з країни бандитський клан Януковича? А це говорить про силу народу. Це — наша сила. Тому ми маємо зробити все, щоб жити по-новому. Що для цього маємо зробити? Маємо об’єднатися. Створити потужну і чесну команду переможців. Не час зараз битися і сваритися. Не час звинувачувати один одного. Треба йти і перемагати. Дуже важливо, щоб двадцять п’ятого травня президентські вибори закінчилися. Дуже важливо, щоб ми об’єдналися і забезпечили перемогу в першому турі. Чому це важливо? Бо другий тур — це ще три тижні. Оскарження та сварки — ще чотири тижні. Церемонія інавгурації — ще три тижні. Потім — парламент у відпустці, і реальні робота і реформи почнуться тільки з жовтня. А країна не може чекати з вирішенням усіх проблем. Який тоді буде курс гривні? Чи збережемо ми країну? Чи приберемо ми бандитів з вулиць? Чи треба нам чекати жовтня, коли потрібно починати вже з першого червня. Україну захистить тільки могутня, монолітна влада, яка користується довірою народу і має його підтримку. Сьогодні мій головний заклик — бажання довіри, бажання зберегти соборність, бажання зберегти країну, бажання модернізувати країну. Бажання зробити країну вільною. Ми маємо всі стати єдиною командою, командою ефективною, українською, патріотичною на всі часи. І, без сумніву, з такою командою ми швидко переможемо і зробимо правильний вибір.
На думку Петра Порошенка, ключовою людиною в країні має бути платник податків, бо саме він годує Президента, міністрів та депутатів.
Також кандидат у Президенти зауважив, що його союз із Віталієм Кличком — це стратегічний союз, який призведе до повного оновлення влади в державі та буде доповнюватись ще дуже важливими політичними лідерами і діячами.
Цього дня на площі Лесі Українки зібралося більше тисячі новоград-волинців. Приїзд кандидата в Президенти був широко анонсований у ЗМІ та серед громади міста. Мешканці міста щиро аплодували виступам Петра Порошенка.
Після виступу Петро Порошенко розпочав відкритий діалог з жителями міста. Відповів на їхні запитання. Зокрема, звягельчан цікавили перші кроки політика в разі обрання його Президентом країни.
— Мій перший крок — поїхати до українських військових, поїхати в центральний командний пункт Збройних Сил України і забезпечити ефективну взаємодію Збройних Сил для того, щоб захищати державу, — сказав Петро Порошенко.
Він зазначив, що Збройні Сили України повинні бути мобільними, ефективними, військовослужбовці повинні бути нагодовані, а машини — із заправленими баками, з зарядженими акумуляторами, працюючими системами наведення для того, «щоб усі знали: хто поткнеться — отримає по морді. Вибачте за непарламентський вислів». Другим кроком Порошенка як Президента буде поїздка на Схід України. «Другий мій крок — буде поїздка на Схід. Зустрінуся в Донецьку, зустрінуся в Луганську, оскільки соборність України, єдність України, єдність нашої команди, українського народу, єдність України від Ужгорода до Луганська мають бути головним пріоритетом влади».
А щодо повернення Криму до України, політик відповів, що Крим є і буде українським. Тільки Україна підніметься на ноги, стане краще жити, тоді кримчани самі поставлять питання про повернення.
Молодь також цікавили робочі місця. А щоб їх створити, зауважив Петро Порошенко, потрібно побороти бюрократію, корупцію і залучати інвестиції.
Зокрема політик нагадав про вінницький фонтан, який приваблює багатьох туристів, і, завдяки Музею Лесі Українки, такий же туризм можна створити і в Новограді-Волинському. Але для цього потрібні бажання і наполеглива праця.
Відповів кандидат у Президенти і на низку інших запитань, а насамкінець Петро Порошенко подякував новоград-волинцям за теплий прийом і всі разом виконали Гімн України.
Микола МАРУСЯК
Фото Іллі СІМЧУКА