Молодий тракторист — розкрадач пального

Молодий тракторист — розкрадач пального

До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від працівника одного з сільськогосподарських підприємств про те, що невідома особа намагається злити пальне з його трактора, залишеного на полі.


Оперативникам міськвідділу вдалося затримати зловмисника на гарячому. Молодик за допомогою гумового шлангу нахабно зливав із трактора дизельне пальне. Він встиг заповнити 50-літрову бочку та третину 10-літрової каністри. На великий подив правоохоронців, крадієм виявився працівник даного господарства — найманий 29-річний тракторист.
У даного чоловіка є сім’я, двоє неповнолітніх дітей, він мав непоганий заробіток із преміальними щомісячно та кермував новою технікою іноземного виробництва. То чи варто було ризикувати всім, щоб виручити за крадене кількасот гривень?
— За даним фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває, — коментує Сергій РЯБОШАПКА, начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції