Пасхальний велопробіг-2014

Пасхальний велопробіг-2014

21 квітня, у понеділок пасхальної Світлої седмиці, з благословення архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, у Новоград-Волинському Троїцькому благочинні відбувся Пасхальний велопробіг-2014.
Приємно відмітити, що всі загальноміські акції, започатковані головою відділу релігійної освіти і катехізації, сім’ї та молоді Житомирської єпархії протоієреєм Валентином Морозом, стають традиційними і проводяться щорічно. Не став винятком і Пасхальний велопробіг, який проводиться не вперше.
Напередодні цілий день йшов дощ. Але Господь почув наші молитви і подарував нам 21 квітня, в день велопробігу, теплу, сонячну погоду, попри всі прогнози синоптиків.
Близько 100 учасників велопробігу, о 14.00, оптимістично налаштовані, зібралися на території Свято-Троїцького кафедрального собору: благочинний Новоград-Волинського Троїцького округу протоієрей Валентин Мороз, диякон Олег Миронюк, регент хору матушка Юлія Мороз разом із хористами, директор Молодіжного центру Наталія Ящук з родиною, представники туристичного клубу «Романтик», активісти Молодіжного клубу «NIKA», учасники Троїцької молодіжки, вихованці недільної школи собору, молодь міста та інші городяни. Пізніше до колони приєднався начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Гамма В.М.
Після спільної молитви, привітання та слів настанови отця Валентина учасники вишикувались у колону по двоє та вирушили від Свято-Троїцького кафедрального собору за заздалегідь запланованим маршрутом: центральні вулиці м.Новоград-Волинський — Гульськ — Свято-Троїцький кафедральний собор.
Колону велосипедистів очолив протоієрей Валентин Мороз. Замикали колону представники туристичного клубу «Романтик».
Молоді люди ділилися пасхальною радістю з усіма перехожими, яких стрічали по даному маршруту привітальними словами: «Христос Воскрес!» і чули у відповідь: «Воістину Воскрес!». «Наш велопробіг поєднав у собі Пасхальний флешмоб. Перехожі зі здивуванням розглядали колону велосипедистів і на перші привітання: «Христос Воскрес!» відповідали невпевнено, але, почувши від 100 чоловік «Христос Воскрес» сто разів поспіль, замикаючим колону відповідали вже дуже активно. А на зворотній дорозі люди вже самі вигукували велосипедистам: «Христос Воскрес!» — висловили свою думку учасники.
Настоятель Свято-Миколаївського храму с.Гульськ прот. Ігор Пєшко зустрів велосипедистів та запросив на мальовничий берег річки Случ. На місті відпочинку учасники організували святковий стіл, спортивні ігри та щире дружнє спілкування.
Понад 30 км подолали велосипедисти цього року. О 18.50 прибули до фінішу на територію Свято-Троїцького кафедрального собору. До речі, зворотний шлях виявився, чомусь, швидшим. Чому, цікаво?
Подякувавши Господу за погоду і допомогу під час велопробігу та отцю Валентину за ініціювання та проведення такого корисного заходу, всі учасники стомлені, змокрілі, але щасливі, бадьорі та життєрадісні роз’їхалися по домівках.
Прес-служба Новоград-Волинського Троїцького округу