День самоврядування у ДНЗ №1 «Джерельце»

День самоврядування у ДНЗ №1 «Джерельце»

Всі ми мали або маємо справу з дитячими садочками, але мало хто знає, якою є насправді робота працівників дитячого садочка. В нашому садочку є можливість дізнатися про це, завдяки Дню самоврядування, а ще — це гарна можливість подивитися на свою дитину зі сторони. Цього дня батьки стають на місце вихователів у прямому сенсі цього слова, а справжні вихователі не втручаються в процес, лише спостерігають за тим, що відбувається.
Напередодні Дня самоврядування з батьками провели бесіду. Вразили слова завідуючої Лесик Вікторії Валеріанівни: «Дівчата, ми вам довіряємо найцінніше, що є в садочку, — наших дітей», виявляється, що наші дітки є скарбом не лише для нас, батьків, а ще й для людей, з якими вони проводять більшу частину часу. І ці слова були сказані щиро, від серця. В очах Вікторії Валеріанівни, методиста та вихователів було видно любов і хвилювання за дітей, і це помітила не лише я. Одна з мам, Герасимчук І.В., про них сказала: «З дітьми ведуть себе не так «Ніч простояти і день протриматися», а дійсно займаються, переживають».
Минулого року я була вихователем, тож на посаду інструктора з фізичного виховання з радістю погодилася, оскільки вважала, що нічого складного там нема. Як виявилося, я помилялася. Скажу чесно, після цього дня мені 2 дні боліло горло і 4 дні руки та ноги.
Наш день самоврядування закінчився тоді, коли дітки лягли спати. Всі — і справжні працівники садочка, і «тимчасові» — зібралися у музичній залі для того, щоб все обговорити та поділитися враженнями. Цього дня до нашого садочка також завітали гості з управління освіти і науки м. Новоград-Волинський: Самойленко І.Р., Кондратець І.В., та гостя з Києва Ладивір С.О., кандидат психологічних наук. А методист нашого садочка Тесленко О.В. виконувала роль фотокореспондента.
Було дуже багато цікавих висловів зі сторони мам: одна була здивована знаннями дітей в молодшій групі (Давидчук Н.А.), інша — два нігті зламала під час одягання дітей (Лепська Ю.В.),ще одна втомилася так, що не в змозі була підвестися (Горбаченко К.П.), була мама, яка тепер заспокоїлась і вже не хвилюється за свою дитину (Гопанчук І.В.), і мама, яка задоволена, як діти підготовлені до ходьби за межі дитсадка (Касьян І.О.).
Маса вражень та відкриттів було у кожної мами, хто брав участь у Дні самоврядування, ми побачили роботу садочка зсередини, а власних дітей — зі сторони. Всі мами щиро дякували працівникам садочка, та низько вклонялися їм за любов та терпіння до наших діточок.
Від імені батьків хочу подякувати усім працівникам ДНЗ №1 «Джерельце» , завдяки Дню самоврядування ми впевнилися в тому, що не помилилися у виборі садочка, наш садочок і його колектив — найкращі!
В.ДАВИДОВА