Не здавайтеся — досягайте цілей!

Не здавайтеся — досягайте цілей!

Щоденно тисячі дівчат та хлопців заходять на її сторінки у соцмережах у надії дізнатися секрети від Саші Браун.
Минув рік відтоді, як ми познайомили наших читачів із фітнес-зіркою Анною Ткаченко (Sasha Brown). Нагадаю, що Анна народилася у Новограді-Волинському, закінчила четверту школу, вищу освіту здобувала у Луганську, а після одруження у 2005 році потрапила до Лос-Анджелеса. Коли сімейне життя дало тріщину, Анна-Саша поставила собі за мету за будь-яких обставин досягти пристойних результатів у бодіфітнесі. Вже у 2009 році вона виступила на кубку України й зайняла перше місце, що дало їй кваліфікацію на Чемпіонати Європи та світу. А 2010-го на такому чемпіонаті вона отримала 9 місце, представляючи рідну Україну. Зараз Анна виступає лише в Америці. Вона увійшла до десятки Figure Olympia 2014, навіть, попри те, що виступаючих дівчат у бодіфітнесі тисячі, й кожна намагається потрапити до цього списку.
На початку квітня Анна-Саша приїхала із фітнес-семінарами у Луганськ, Київ. Щаслива нагода випала й рідному місту — безкоштовний семінар для новоград-волинців Анна Ткаченко провела 9 квітня у фітнес-центрі «Європа». І хоча на його організацію було небагато часу, проте усі, хто завітав на зустріч, мали змогу персонально отримати рекомендації від зірки бодіфітнесу, адже не секрет, що провінція часто-густо обділена поінформованістю та й реальною змогою підтримувати своє тіло й здоров’я у належній формі.
Анна продемонструвала нам абсолютну пунктуальність, розпочавши зустріч рівно в зазначений час. І не дивно, адже одним з її життєвих закликів є: «Будьте менеджерами свого часу». Кожен її день розписаний і починається значно раніше, ніж у пересічних українців. Історія Sasha Brown — приклад того, як людина, попри обставини, йде до своєї цілі. І кожна її перемога — це крок до заповітної мрії. Результат її титанічних тренувань видно неозброєним оком. Щоденні заняття для неї — свого роду наркотик, вони є ліками від усіляких депресій.
Усі поради, які ведуть до ідеальної статури, у більшій мірі відомі: організм, як хороший автомобіль, щоранку потрібно «заправляти» добрим «пальним», тобто їжею. Харчуватися потрібно кожних три години невеликими порціями п’ять разів. Їжу Анна рекомендує готувати зранку на цілий день та носити з собою, аби не виникало бажання забігти до магазину по пиріжок. Для тих, хто хоче схуднути, калорійність не має перевищувати 1200 ккал для жінок та 1800 ккал для чоловіків. Обмежувати вживання солі та вуглеводів, соку, цукор замінити на цукрозамінник (або ж взагалі відмовитися). Треба бути обережними з фруктами, сухофруктами, про усе надто калорійне (пиріжки, ковбаси, цукерки та ін.) навіть згадувати не варто. Багато пити протягом дня: можна чай та каву й, звісно ж, мінеральну негазовану воду. Хто не на любительському рівні, а тренується серйозно, — має звернути увагу на спортивне харчування, амінокислоти, яких при частих і сильних навантаженнях організму не вистачатиме. Анна не раз наголошувала, що усі дози є індивідуальними, і кожному бажаючому вона може надати допомогу он-лайн. Анна-Саша запрошує усіх бути друзями в соцмережах та надає безкоштовні консультації на своєму веб-сайті: www.sashabrownfitness.com. Прикладом старань Анни, як тренера он-лайн, стала її підопічна з Житомира, яка завітала до нашого міста на реальну зустріч з тренером, теж у бездоганній фізичній формі.
Щодо занять у спортзалі, на тренажерах або ж у домашніх умовах Анна порекомендувала оптимальний час для результату — 45 хвилин. Не потрібно себе виснажувати по дві години на велотренажерах, краще збільшити інтенсивність. І, знову ж таки, залежно від віку, статі та статури, навантаження мають бути індивідуальними.
Поділилася зі мною своїми досягненнями й мама Ані, моя тезка — Ольга Іванівна. У свої сімдесят з хвостиком виглядає значно молодшою. Вона зуміла скинути зайвих 15 кілограмів і надалі планує підтримувати своє тіло у тонусі. Пишається силою волі своєї доньки і її досягненнями у бодіфітнесі та завжди радіє зустрічам з нею. Анна теж задоволена, що мама розуміє її стиль життя і приготувала до її приїзду наші традиційні домашню ковбаску та котлетки з курячих грудок. А ще мама Анни Ткаченко є гарним прикладом того, що розпочинати працювати над собою ніколи не пізно — головне бажання!
Дві години сплинули досить швидко. Кожне поставлене запитання від новоград-волинців не залишилося без відповіді.
Дев’ять років, які Анна живе у Америці, не торкнулися до щирої поліської душі — жодного пафосу, лише бажання допомогти охочим. За ті останні п’ять років, що не відвідувала маленьку батьківщину, Анна побачила позитивні зміни у розвитку Новограда-Волинського, каже, що місто помолодшало, стало ошатнішим. Найбільше порадував фітнес-центр, якого так не вистачало нашій провінції, адже за кордоном усі пропагують спортивний стиль життя, а маленькі міста обділені у цьому плані. Усі мають зрозуміти, що належна фізична форма — це не лише красиво, але й, перш за все, — здорово. На останок усі отримали фото Sasha Brown із персональним підписом.
Щиро дякуємо директору фітнес-центру «Європа» за проведення першої зустрічі з Анною Ткаченко і з нетерпінням чекатимемо візиту-сюрпризу знову.
Ольга ДЕМЧУК
Фото Ольги ДЕМЧУК