Відбір на чемпіонат України пройдено!

Відбір на чемпіонат України пройдено!

Із таким завданням цими днями впорався звягельський легкоатлет Борис Ульянов під час відкритого чемпіонату міста Житомира з легкої атлетики серед юнаків і дівчат 1997-98, 1999-2000 років народження.
«На дистанції 400 метрів Борису не було рівних — беззаперечне перше місце», — поділився враженнями його наставник, тренер-викладач відділення легкої атлетики ДЮКФП Олександр УНІВЕРСАЛ. Крім цього, Борис Ульянов фінішував другим на дистанції 200 метрів.
Серед спортсменів 1997-98 років народження високі результати продемонструвала також Тетяна Обухова, здобувши перше місце в бігу на 400 метрів і друге — на 200 метрів.
Іван Зінчук здобув бронзу на 400-метрівці. Він же посів четверте місце в бігу на 200 метрів.
У молодшій віковій групі відмінно виступила Юлія Заінчковська, ставши переможцем на дистанціях 400 і 800 метрів.
Переможний почин підтримала Анастасія Бойко, котра найшвидше подолала стометрівку з бар’єрами. Настя також брала участь у фінальному забігу на дистанції 100 метрів, де фінішувала п’ятою.
У бігу на дальні дистанції (1500 метрів) переможцем стала Анастасія Ковальковська.
До числа призерок змагань потрапили також Анастасія Марчук (третя у фіналі на дистанції 100 метрів, друга — на 200 метрів) та Ірина Деняк (друге місце в бігу на 800 метрів, третє — на 1500 метрів).
Вкотре звягельські легкоатлетки довели свою майстерність у командній вправі, вигравши естафету 4 по 100 метри. Четвірка переможниць виглядає наступним чином: Анастасія Марчук, Анастасія Бойко, Юлія Заінчковська, Тетяна Обухова.
Крім Бориса Ульянова, котрий уже точно включений до складу збірної Житомирської області, що вирушить на чемпіонат України, серед кандидатів перебувають Анастасія Марчук, Юлія Заінчковська і Тетяна Обухова. Своє право виступити серед кращих юних легкоатлетів України вони мають довести на подальших змаганнях.
Олег БРЮХАНОВ