Звягельчани «попалися» із наркотиками

Під час чергового профілактичного рейду на території райцентру працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків міськвідділу зупинили 30-річного місцевого жителя. Під час перевірки документів молодика, оперативники звернули увагу на його неадекватну поведінку. Він поводив себе з підозрілою «загальмованістю» у рухах і спілкуванні. Це і спонукало правоохоронців провести поверхневий огляд, під час якого, у присутності двох свідків, у його сумці було виявлено та вилучено згорток фольги з порошкоподібною речовиною рожевого кольору масою близько трьох грамів.
Пояснити походження та призначення порошку чоловік категорично відмовився.
Днями ж дільничним інспектором був ще затриманий звягельчанин, котрий вживав наркотики на шкільному подвір’ї. Зловмисник потрапив у поле зору правоохоронця біля стін однієї із загальноосвітніх шкіл міста.
Чоловік саме майстрував пристрій для куріння. Помітивши міліцейський мундир, розкидав по сторонах речові докази та кинувся тікати. Проте міліціонер наздогнав утікача та викликав слідчо-оперативну групу.
Під час проведення огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили пластикову пляшку, перероблену у пристрій для куріння, і той самий паперовий згорток, який викинув зловмисник. У ньому знаходилась подрібнена речовина рослинного походження з характерним запахом канабісу.
— Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС. За двома фактами прапорушень відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, — коментує Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції