Фанати «Авангарду» і «Коростеня» разом заспівали пісню про Путіна

Фанати «Авангарду» і «Коростеня» разом заспівали пісню про Путіна

\"ФанатиПісля виїзної нульової нічиєї «Авангард» удома поступився ФК «Коростень» з рахунком 0:1 і завершив похід за кубком Житомирської області на стадії 1/8 фіналу. Але Новоград-Волинський район не залишився без свого представника у чвертьфіналі — туди пробилося городницьке «Полісся», яке виявилося сильнішим за брусилівський «Колос». Однак футбол на стадіонах, як це не дивно звучить, відійшов на дещо другий план, порівняно з атмосферою єднання, що зараз панує між вболівальниками різних клубів.
Матч, яким офіційно відкрили футбольний сезон у Новограді-Волинському, відбувся у суботу, 10 травня. Гра пройшла за умов небаченої до цього толерантності з боку глядачів. Місцевий фансектор спільно з групою коростенських уболівальників декілька разів виконав Гімн України, а також популярну нині на всіх стадіонах України — від Ужгорода і Львова до Харкова і Луганська — пісню про Путіна. Фани команд-суперників постійно підтримували один одного дружніми вигуками і «речівками». Все це — у рамках меморандуму, що підписаний лідерами українських фанклубів, які, з огляду на політичну ситуацію, об’єдналися заради спільної мети — збереження єдності України.
Забігаючи наперед, відзначимо, що після закінчення матчу гравці ФК «Коростень» у повному складі підійшли до новоградського фансектору і висловили подяку вболівальникам. Вкотре було доведено, що футбол об’єднує, особливо у такий непростий для країни час.
Грі передувала нетривала урочиста церемонія. Зокрема, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Володимир Гамма оголосив, що цьогоріч у міському бюджеті передбачено на фінансування головної футбольної команди міста кошти в сумі 71 тисяча гривень.
Цієї суми, вочевидь, не достатньо, аби грати у чемпіонаті України серед аматорських команд, старт якого декілька тижнів тому відбувся без нас. Тож новоградські вболівальники в цьому сезоні стануть свідками лише обласних змагань. На жаль, із кубком уже після першого домашнього матчу їм довелося попрощатися.
ФК «Коростень» упродовж усієї гри діяв впевненіше, мав не одну нагоду, щоб вразити ворота «Авангарду». Тож перемога гостей виглядає цілком заслуженою. Вирішальний гол відбувся ще у першому таймі. Після перерви коростенці мали відмінну нагоду, щоб подвоїти перевагу в рахунку, але господарів виручила стійка воріт.
Натомість «Авангард» так і не зумів поставити складних завдань перед захисниками ФК «Коростень». Звісно, господарі не здавалися, намагаючись переломити хід гри, але по-справжньому гольових моментів не створили.
Прогнозовано до чвертьфіналу кубку області пробилося городницьке «Полісся». Городничанам навіть не довелося грати матч-відповідь. Після домашньої поразки з рахунком 2:0 їхній суперник — «Колос» (Брусилів) — до Городниці не приїхав, за що отримав технічну поразку. У чвертьфіналі «Поліссю» протистоятиме ФК «Бердичів». А ФК «Коростень» поміряється силами із «Пресом» із міста Радомишль.
«Авангарду» ж залишається сподіватися на успішний виступ у чемпіонаті. Завдання перед командою стоїть традиційне — поборотися за обласне чемпіонство.
Олег БРЮХАНОВ