Серед загиблих військових — наш земляк

Як повідомляють житомирські сайти, 13 травня, на Херсонщині, під час виконання бойового завдання щодо посилення охорони державного кордону, втрат зазнала артилерійська бригада з Бердичева. Внаслідок пожежі на самохідній артилерійській установці загинули два військовослужбовці: старший солдат Володимир Вікторович Котвіцький з Новоград-Волинського району та сержант Віктор Олександрович Верещак з Бердичівщини.
Військова установка загорілася під час переміщення. Ще двоє військових отримали опіки різного ступеня тяжкості. П’ятий військовослужбовець зі складу екіпажу не постраждав. Поранених санітарним літаком військово-повітряних сил доправили в один із медичних закладів Міноборони, — йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони України.
Колектив 30-ї ОМБр висловлює співчуття рідним та близьким військовослужбовців, котрих називають героями. Адже обидва хлопці з честю та гідністю виконали свій конституційний обов’язок, до кінця будучи відданими військовій присязі на вірність українському народові.
«Їх ставлення до виконання службових обов’язків завжди було прикладом для всього особового складу частини. Глибоко сумуємо з приводу військових, котрі віддали життя, захищаючи рідну землю. Пам’ять про наших бойових побратимів буде вічно жити у наших серцях та душах, вони завжди для нас будуть взірцем патріотизму, відваги та любові до своєї Батьківщини. Честь та слава героям, які полягли за незалежність нашої рідної України!» — йдеться у військовому повідомленні.
Для 26-ї артилерійської бригади — це вже не перша втрата впродовж останніх подій. Як повідомляється на сайті Міноборони України, наприкінці березня при виконанні обов’язків трагічно загинув солдат-контрактник із Вінниччини.