Житомирські десантники пообіцяли помститися терористам за смерть своїх товаришів

Житомирські десантники пообіцяли помститися терористам за смерть своїх товаришів

13 травня 2014 року став одним із найтрагічніших днів у історії Збройних Сил України — цього дня загинуло 9 військовослужбовців. Семеро з них полягли в бою на околиці села Октябрське Слов’янського району. Під час руху колону житомирських десантників було обстріляно із засідки. Терористи атакували українських військових із гранатометів, вели щільний прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Ще 8 десантників отримали поранення, — повідомляє Житомир. info із посиланням на сайт Міноборони.
13 травня, близько 13,00, на околиці села Октябрське Слов’янського району, що за 20 км від Краматорська, під час руху колона однієї з військових частин Збройних Сил України, яка везла воду і продукти з одного блокпоста на інший, була цинічно та підступно обстріляна із засідки. Житомирські десантники прийняли бій, під час якого семеро з них загинули, восьмеро отримали поранення.
Понад 30 нападників прибули заздалегідь та були розміщені вздовж річки по кущах. Перший постріл терористів із гранатомета влучив у двигун другого з БТРів, який підійшов до мосту. Пролунав вибух. Інший БТР намагався проштовхнути пошкоджену бойову машину, яка загорілася подалі від села.
За словами військових, після того, як пролунав перший постріл з боку терористів, одразу люди, які в цей час сиділи під мостом, кинулися цинічно добивати українських десантників. Бойовики, яких було близько 30-40, з поля бою відступили лише після появи гвинтокрилів. Скільки загиблих із їхнього боку, вони ще не повідомили.
Всіх поранених та загиблих евакуйовано. На місці подій військові знайшли снайперські гільзи, які використовуються лише сусідньою країною на Півночі, а також залитий кров’ю сучасний гранатомет із інструкцією на ньому російською мовою, йдеться у сюжеті ТСН.
Військові пообіцяли помститися за смерть своїх товаришів. «Побратими загиблих десантників сказали, що порвуть усіх терористів за смерть своїх друзів», — запевнив офіцер ЗСУ.
За матеріалами вітчизняних інформагентств