Триденний боксерський марафон пройшов на високому рівні

Триденний боксерський марафон пройшов на високому рівні

Новоград-Волинський уперше став господарем обласних рейтингових змагань із боксу. Учасниками відбірного чемпіонату Житомирської області стали 22 команди, що представляли більшість міст і районів. Від Новоград-Волинщини було 4 команди: дві — ФСТ «Спартак», по одній — від міської ДЮСШ і районної ДЮСШ (с.Сусли). Загалом 67 боксерів із міста і 17 — з району. Тож цілком закономірним є той факт, що новоград-волинська команда здобула перше місце.
Змагання проходили 16-18 травня у приміщенні Молодіжного центру, де розміщено ринг і створено належні умови для занять спортом. Церемонії відкриття і закриття турніру, нагородження переможців і призерів відбулися в урочистій атмосфері, за присутності представників влади, керівників спортивних організацій місцевого, обласного і всеукраїнського рівнів.
Головну конкуренцію звягельським боксерам склали представники Житомира і Бердичева. Команди з цих міст також були численими — кожна налічувала близько півсотні спортсменів.
Достойно витримавши суперництво, переможцями турніру стали Олексій Плісак (один із наймолодших учасників, 2003 року народження), Артур Михнюк, Олена Скрипник, Каріна Шумська, Галина Лавренюк, Катерина Ірижик, Анастасія Лось, Яна Шкаберда (всі — команда ДЮСШ міста); Віктор Іванисько, Анатолій Юхимович, Олександр Костюк, Костянтин Герасимчук, Андрій Жилкін, Руслан Хмілевський, Ілля Дайнека, Оксана Черниш, Володимир Федоренко, Олександр Савчук (усі — представники команд ФСТ «Спартак»); Дмитро Гарбовський, Вадим Горбатюк, Богдан Медведчук, Олександр Павлюк, Андрій Скаковський, Богдан Чайковський, Вадим Голуб (усі — команда ДЮСШ району).
«Підготовкою спортсменів до турніру займалися тренери Ігор Саулевич, Олександр Нагорнюк (клуб «Євробокс»), Сергій Венгер, Сергій Шостак (клуб «Вульф»), Андрій Насадюк (клуб «Вікінг»), а також головний тренер збірної міста Олександр Фомін, за що висловлюю їм вдячність. На достойному рівні відпрацювали судді національної категорії з Новограда-Волинського Артур Загривий та Артур Іванченко», — відзначив президент федерації боксу міста і клубу «Євробокс» Леонід ПЛІСАК.
За підсумками турніру, переможці у своїх вікових і вагових категоріях отримали право на участь у чемпіонаті України. А в Новограді-Волинському тим часом готуються до проведення матчевої зустрічі з боксу між збірними Житомирської та Рівненської областей, що також обіцяє стати видовищним спортивним дійством.
Олег БРЮХАНОВ