Вслід за газом подорожчала ще й електроенергія!

Добрий день, редакція газети «Звягель»! Розкажіть, будь ласка, чи дійсно будуть підвищувати ціни на електроенергію? Якщо так, то в яких розмірах?
Раїса Б., м.Новоград-Волинський

На запитання відповідає начальник юридичного відділу газети «Звягель» Геннадій ФРЕГЕР:
Кабінет Міністрів України постановою від 21 травня 2014 року №149 «Про вдосконалення державної політики регулювання тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню, а також іншим споживачам, для яких застосовуються такі тарифи», рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, з 1 червня 2014 року встановити тариф на електричну енергію, що відпускається населенню.
У свою чергу НКРЕ не забарилась та постановою №2749 від 23.05.2014 р. затвердила нові тарифи.
Дані тарифи почали діяти з 1 червня 2014 року.
Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 34,95 коп. за 1 кВт/год (без ПДВ).
Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках, розташованих у сільській місцевості, на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 32,3 коп. за 1 кВт/год (без ПДВ).
Електрична енергія, яка витрачається в дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території, відпускається за тарифом 34,95 коп. за 1 кВт/год (без ПДВ).