«Бачу нову країну!»: банк «Надра» спільно з телеканалом «Інтер» передали сучасне офтальмологічне медобладнання Олександрівській лікарні в Києві

«Бачу нову країну!»: банк «Надра» спільно з телеканалом «Інтер» передали сучасне офтальмологічне медобладнання Олександрівській лікарні в Києві

У рамках Всеукраїнської благодійної акції «Бачу нову країну!», ініційованої після трагічних подій на Майдані Незалежності в Києві, під час яких багато учасників зіткнень отримали серйозні травми очей, банк «Надра» спільно з телеканалом «Інтер» закупили та передали офтальмологічному відділенню Центральної міської клінічної (Олександрівської) лікарні сучасне медичне обладнання. Аналізатор поля зору, який отримав медзаклад, — перший і дуже важливий крок до створення на базі відділення сучасного травматологічного центру.
Чотири місяці тому, коли в центрі Києва відбувалися протистояння, Олександрівська лікарня стала однією з тих київських клінік, які приймали найбільшу кількість постраждалих. Багато жертв зіткнень отримали травми очей. За ніч в офтальмологічне відділення привозили десятки пацієнтів. Фахівці лікарні у ті дні працювали майже без відпочинку. На жаль, деяким постраждалим до цих пір не вдалося повернути зір через відсутність у лікарні відповідного медобладнання. За словами медиків, сьогодні їм доводиться працювати на техніці середнього класу.
Щоб допомогти вряту­ва­ти зір тим, хто відчув на собі усі труднощі ліку­вання та діагностики в офтальмологічних клініках, банк «Надра» і телеканал «Інтер» провели благодійну акцію «Бачу нову країну!» зі збору коштів на закупівлю необхідного медобладнання. У результаті благодійного проекту вдалося зібрати сотні тисяч гривень і придбати необхідний апарат — аналізатор поля зору (комп’ютерний периметр). Це обладнання використовується для діагностики змін сітківки та зорового нерва, а його наявність в українських кліні­ках у рази збільшує шанси пацієнтів із травмами і захворюваннями очей на відновлення зору.
«Зараз на базі офтальмо­логічного відділення нашої лікарні триває серйозна робота зі створення сучасного травматологічного центру. Апарат, який ми отримали, — перший і дуже важливий внесок у реалізацію цього масштабного проекту, — сказав Роман Василишин, головний лікар Центральної міської клінічної (Олександрівської) лікарні. — Сьогодні медична галузь вкрай потребує змін, особливо в поліпшенні матеріально-технічної бази лікарень. Навіть найбільш кваліфіковані фахівці нашого медзакладу можуть надати високоякісну і максимально ефективну медичну допомогу лише за наявності обладнання нового покоління. Тому від імені усіх співробітників Олександрівської лікарні хотілося б висловити подяку банку «Надра» і телеканалу «Інтер», які зробили таку велику та важливу справу».
Голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф відзначив заслугу сотень українців, які зробили свій внесок в оновлення української офтальмології. Він також підкреслив, що акція «Бачу нову країну!» — не останній спільний благодійний проект із банком «Надра».
«На сьогодні ми з нашими партнерами реалізували декілька масштабних благо­дійних проектів і плануємо продовжувати таку співпрацю. Спільними зусиллями вже передали сучасну медтехніку в кілька лікарень України», — сказав Єгор Бенкендорф.
За словами голови правління банку «Надра» (ліцензія НБУ №21 від 21.11.2011 р.) Дмитра Зінкова, як одна з найбільш соціально відповідальних фінустанов України банк «Надра» не міг не приєднатися до цієї ініціативи.
«Події зими 2014 року показали, наскільки важливо зараз спільними зусиллями нам, українцям, взятися за відродження рідної країни. Адже тільки разом ми зможемо побудувати розвинуту в усіх сферах життя державу. І одне з дуже важливих завдань — це, звичайно ж, удосконалення медичної галузі. А ми не з чуток знаємо, що в силах кожного з нас робити свій внесок у модернізацію української медицини — вже понад 7 років банк «Надра» реалізує соціальні програми, спрямовані на оснащення українських лікарень сучасним медобладнанням. Сподіваємося, ця апаратура допоможе висококласним фахівцям Олександрівської лікарні відновити зір багатьом пацієнтам», — зазначив банкір.
П.ВАСИЛЕНКО