Перевізники без грошей, а законом і листами автобус не заправиш…

Коли газетний номер був майже готовий до відправки на друк, до редакції зателефонували з адміністрації ТОВ «Новоградтранссервіс» і повідомили, що з понеділка, 7 липня, підприємство в односторонньому порядку приймає рішення про припинення перевезення пільговиків на безкоштовній основі. Тобто, всі пасажири автобусів, що курсують на міських маршрутах, платитимуть згідно з тарифом — 2,50 грн. Це стосуватиметься всіх маршрутів, що обслуговуються ТОВ «Новоградтранссервіс» і ПП Косянчук.
До такого вимушеного кроку перевізників штовхає той факт, що сума заборгованості по відшкодуваннях за вже здійснені пільгові перевезення з початку року сягнула 800 тисяч. Більше того, вони надали безкоштовних послуг із перевезення пільговиків ще на 100 тисяч понад план, а компенсацій немає і, нібито, не передбачається. Із відповідним листом перевізники ще два тижні тому звернулися до міської ради, однак, за їхніми словами, реальних кроків щодо виходу зі скрутної ситуації не відчули.
У відділі економічного аналізу і планування газеті «Звягель» відповіли, що міська влада надіслала листи у Кабінет Міністрів та облдержадміністрацію, в яких виклала суть проблеми та прохання виділити додаткові кошти на компенсацію перевізникам, оскільки перерозподіляти кошти з міського бюджету на ці потреби міські керманичі не мають права.
На таку відповідь у транспортному підприємстві лише іронічно посміхаються. Мовляв, листами автобуси не заправиш, не відремонтуєш і зарплатню не виплатиш…
Олег БРЮХАНОВ